Ο Νίκος Χαρδαλιάς κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την κοινότητα Εχίνου, του Δήμου Μύκης, στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι κατέληξε ένας ηλικιωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από τον κορωνοϊό, αποτελώντας το 21ο θύμα.

Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, έως τις 7 Απριλίου, επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης.

Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Την τροδοφοσία και τις λοιπές ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο κος Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.

«Γράφουμε την δική μας ιστορία ως κοινωνία»

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει για όσους φροντίζουν ζώα εκτός του δήμου τους

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απευθύνθηκε σε όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού.

Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, ανέφερε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.