Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς οι τελευταίες ημέρες έχουν θορυβήσει τους λοιμοξιολόγους, κατά συνέπεια και την κυβέρνηση. Η οποία πολύ λογικά προχωρά σε επιπλέον μέτρα, για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, Το παράδειγμα του Πόρου θα κληθούν να ακολουθήσουν και οι τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου, διότι σύμφωνα με τις πλέον ασφαλείς πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα υπάρχει εκεί μεγάλη έξαρση μετάδοσης του ιού.

Διαβάστε επίσης εδώ τα δημοφιλή του site μας

 1. Τα «δαιμονισμένα» παιδιά και οι «Μάγισσες του Σάλεμ», μέσα από την Βραδυνή του 1937…
 2. Ξεκίνησε η δίκη για πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας στη Γερμανία
 3. Κι άλλος νεκρός στις ΗΠΑ από βουβωνική πανώλη!

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς πριν από λίγο ξεκίνησε τις ανακοινώσεις αναφέροντας : “Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά αφορά στις νεότερες ηλικίες. Η κυβέρνηση όπως έκανε από την αρχή της κρίσης λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Τίποτα όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Ούτε μπορεί δίπλα σε κάθε πολίτη να βρίσκεται ένα αστυνομικός. Η ευθύνη των νέων ανθρώπων είναι πολύ σημαντική, ώστε να προστατέψουν τους δικούς τους, τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Αναλυτικά τα μέτρα :

 • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
 • Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
 • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
 • Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου. 
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.
 • Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.
 • Τα μέλη των οικογενειών αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
 • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

“Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους” είπε.

Τα νέα μέτρα είχαν προαναγγελθεί το πρωϊ, στην τακτική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. “Ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα που θα συμφωνήσουμε στην σημερινή μας τηλεδιάσκεψη είπε. καθώς έχουμε αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές τουριστικού προορισμού”.