Χάρης Θεοχάρης: Στη Γερμανία ο υπουργός Τουρισμού

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία προς τη χώρα μας, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης θα έχει συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους και με σημαντικούς εκπροσώπους από την τουριστική αγορά της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, κ. Thomas Bareiß.

Στη συνέχεια, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα συνομιλήσει με ανώτατα στελέχη της TUI και για την ακρίβεια με τον κ. Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και με τον κ. Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Ομίλου.

Κατόπιν, ο υπουργός θα επισκεφθεί την έδρα του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV), όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο κ. Norbert Fiebig, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Dirk Inger και τον Διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού κ. Volker Adams.

Η γερμανική τουριστική αγορά συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες για την Ελλάδα. Το 2019 οι αφίξεις Γερμανών τουριστών ανήλθαν σε 4 εκατ., με τις αντίστοιχες εισπράξεις να ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Θεοχάρης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις προς γερμανικά ΜΜΕ και Έλληνες ανταποκριτές.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γερμανία, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Μαΐου, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα μεταβεί στην Πολωνία.