Χαρίτσης: «Ακόμα περιμένουμε από τον κ.Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ.Διαματάρη για λόγους ηθικής τάξης» | 1

Μιλώντας στο Open, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Ο λόγος είναι ότι ο κ. Διαματάρης ισχυριζόταν ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia, κάτι το οποίο εν τέλει δεν είναι αληθές όπως παραδέχτηκε ο ίδιος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

03/12/2019

Παρέμβαση του Βουλευτή Μεσσηνίας και Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7” (Άκης Παυλόπουλος και Ντόρα Κουτροκόη, OpenTv)

Ακόμα περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υφυπουργό του για λόγους ηθικής τάξης

«H υπόθεση του κ. Διαματάρη είναι εξόφθαλμη περίπτωση fake αριστείας», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “ Ώρα Ελλάδος 7” και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη στο OpenTv». Και συνέχισε: «Στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Διαματάρης δηλώνει ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia. Μετά από δημοσιεύματα του ελληνικού ομογενειακού τύπου της Αμερικής, το ίδιο το πανεπιστήμιο διέψευσε τον υφυπουργό Εξωτερικών. Όμως, το ακόμα πιο εξοργιστικό γεγονός είναι ότι σε συνέντευξή του πριν από δύο χρονιά στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ Διαματάρης αναπαρήγαγε τα ίδια ψευδή περί πτυχίου. Αυτά που ο ίδιος χθες παραδέχθηκε ότι δεν ισχύουν».

«Αυτό που έχει σημασία», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, «είναι επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, να αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί ενώ εμφανιζόταν προεκλογικά ως ο σταυροφόρος της αριστείας και της αξιοκρατίας, το τελευταίο διάστημα έχουμε δει μία σειρά υποθέσεων εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων, όπως το διορισμό διοικητή νοσοκομείου ως αντάλλαγμα για την προεκλογική του στήριξη στη ΝΔ. Με αποκορύφωμα την υπόθεση του κ. Διαματάρη, όπου εδώ και δύο μέρες βοά το Πανελλήνιο και η ομογένεια, και η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος». Και κατέληξε, «περιμένουμε από τον Κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει και αυτό λέει πολλά για το βίο και την πολιτεία αυτής της κυβέρνησης».