Χαρίτσης: «Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τα όσα είπε ο Αντ. Σαμαράς;» | 3

Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τα όσα είπε στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ, ενώ απηύθυνε και ερώτηση στον πρωθυπουργό “για το αν συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση Σαμαρά περί λαθροεποικισμού και πάση θυσία αποδέσμευση από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κ. Χαρίτσης είπε: “Τί μήνυμα στέλνει σε όλη τη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός, όταν μιλάει για  «λαθροεπικοισμό»;”. “Οι ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιδράσεις που βλέπουμε στις τοπικές κοινωνίες καλλιεργήθηκαν από τη ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα. Περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί αυτές τις απόψεις όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο του κόμματός του”. Ο εκπρόσωπος τύπου υπενθύμισε: «Όσα είπε ο κ. Σαμαράς για αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξε η κεντρική ρητορική της ΝΔ προεκλογικά» και διερωτήθηκε «Θα τηρήσει και θα τιμήσει τελικά η κυβέρνηση τη Συμφωνία;».

 Αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά λέγοντας: “πρέπει η κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τελικά η πολιτική της” και ξεκαθάρισε«εμείς ασκούμε εποικοδομητική κριτική. Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει πιο ενεργητική στάση απέναντι στην Τουρκία».  

Τέλος, για το κοινωνικό μέρισμα υποστήριξε: “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος περισσότερα από 3,5 εκατ. συμπολίτες μας, αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Τότε η ΝΔ μιλούσε για «ελεημοσύνη» και «ψίχουλα». Και τώρα δίνει μέρισμα σε 200.000 μόνο ανθρώπους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ