Χάρτης ECDC: «Κόκκινη» η Αττική

Η Αττική είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα στον χάρτη του ECDC.

Οπως κάθε εβδομάδα, το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων δημοσίευσε τους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχές με «πράσινο» χρώμα.

Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, για πρώτη φορά στον χάρτη του ECDC η Αττική, που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα, που σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Ο χάρτης του ECDC για τον δείκτη θετικότητας

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης χρωματίζονται με «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Ο χάρτης για τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού

Σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, στην Ελλάδα κυριαρχεί το «πορτοκαλί», με την Ηπειρο να χρωματίζεται «κίτρινη». Σε αυτόν τον χάρτη του ECDC, η Αττική έχει «κόκκινο» χρώμα.