Το γεγονός ότι ανοίγει πλέον οργανωμένα ο δρόμος για την ανάπλαση της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει με άξονες τις σύγχρονες υποδομές, τη λειτουργικότητα και τους χώρους πρασίνου που ένα εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας οφείλει να διαθέτει.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χατζηδάκης δήλωσε: «Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε μια ομάδα προσανατολισμένη στο έργο και το αποτέλεσμα.

Μετά από 8 μήνες κάνουμε πράξη από την πλευρά μας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ. Με την ίδια αντίληψη “το είπα με το κάναμε”, θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο να γίνει πράξη».

Το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη σημερινή (15 Απριλίου) συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα:

1. Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τμ, καθώς και τη

2. Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού.

Με την ομόφωνη απόφαση καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και οι κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, δήλωσε: «Mετά από 8 μήνες σκληρής δουλειάς σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ανάπλαση της ΔΕΘ».

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, η ομόφωνη απόφαση του ΣΜΣ έγκρισης του ΕΧΣ ανοίγει το δρόμο για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός της έκθεσης, αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών, πράσινο».

Ο υφυπουργός ΠΕΝ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΘ κ. Τζήκα και συνολικά το ΔΣ, καθώς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα για την εποικοδομητική συνεργασία.

Και καταλήγοντας επεσήμανε, ότι στο Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα τα μεγάλα έργα που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και όχι μόνο, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ