Χατζηδάκης: Θα δημιουργηθεί ομάδα κρούσης για την επιτάχυνση έκδοσης των συντάξεων | Chatzidakis

Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα, με σκοπό να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε όλους τους δικαιούχους να κάνουν, μέχρι το τέλος Μαρτίου, την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, προκειμένου να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι μέχρι το Σάββατο είχαν κατατεθεί 16 χιλιάδες αιτήσεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε, επίσης, ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη ενώ τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Ατλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων λέγοντας ότι θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή και το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο.

Τέλος, ο κ Χατζηδάκης δεσμεύθηκε επίσης ότι όπως δούλεψε για Ολυμπιακή, OΣΕ, ΟΤΕ θα εργαστεί και για τον ΕΦΚΑ και δήλωσε ότι τα ΚΕΠ θα ενταχθούν στη διαδικασία για τα έξοδα κηδείας.