Το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη, 4 Ιουνίου, ότι μέσα σε ένα 24ωρο κατέγραψε 81 θανάτους και 4.664 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Οι 73 από τους 81 θανάτους σημειώθηκαν στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της χώρας.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωσε πως παρατείνεται η ισχύς των μέτρων περιορισμού στην πρωτεύουσα για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα.

Η υφυπουργός Υγείας Πάουλα Ντάσα σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ορισμένες περιοχές καταγράφουν αριθμούς κρουσμάτων-ρεκόρ, ανάμεσά τους η Αντοφαγκάστα (βόρεια), που επιβεβαίωσε 146, και το Βαλπαραΐσο (κεντρικά), που εντόπισε 248. Σε καμία από τις δύο πόλεις δεν έχει επιβληθεί lockdown, αντίθετα με την περιοχή της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς από την πλευρά του τόνισε ότι χαράσσεται νέα στρατηγική για τον εντοπισμό των επαφών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, ώστε να τίθενται σε καραντίνα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.

«Πρέπει να εντοπίζουμε αμέσως όλες τις επαφές, να τις απομονώνουμε, να τις θέτουμε σε καραντίνα», επέμεινε ο Μάνιαλιτς, λέγοντας ότι στην προσπάθεια αυτή θα πάρουν μέρος στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Στη Χιλή καταγράφηκε ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, αύξηση των θανάτων και των μολύνσεων με εκθετικούς ρυθμούς, τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ