Είναι το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Οι αεροφωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail από την ανακαίνιση της έπαυλης του Χιου Χέφνερ από τον τωρινό της ιδιοκτήτη, Ντάρεν Μητρόπουλο, σβήνει την ερωτική αύρα και τις τερατώδεις φήμες που για 45 ολόκληρα χρόνια «έβαφαν» τους τοίχους της.

Είχε ο Έλβις Πρίσλεϊ κοιμηθεί με 8 Playmates ταυτόχρονα σε δωμάτιο της; Είχε σβήσει το τσιγάρο του ο Τζον Λένον σε έναν πίνακα του Ματίς σε μια έκρηξη ζήλιας από τη στάση της Γιόκο Όνο; Υπήρχαν πράγματι μυστικά περάσματα για να πηγαίνουν, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους παπαράτσι, οι διάσημοι γυναικάδες του Χόλιγουντ, όπως ο Τζακ Νίκολσον και ο Γουόρεν Μπίτι;

Καμιά από τις ερωτήσεις αυτές δεν θα λάβει απάντηση, όπως και κανείς δεν θα μάθει αν τα όργια σε πισίνες και τζακούζι ήταν αληθινά ή σκηνοθετημένα από έναν δαιμόνιο επιχειρηματία και εκδότη. Το δίχως άλλο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…  

Για την ιστορία η γοτθικού στυλ έπαυλη, η επιφάνεια της οποίας ξεπερνά τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα και πλαισιώνεται από μια έκταση 5,3 στρεμμάτων σχεδιάστηκε το 1927 από τον αρχιτέκτονα Άρθουρ Ρόλαντ Κέλι. Περιλαμβάνει 29 δωμάτια, ιδιωτική αίθουσα προβολών, κελάρι, γυμναστήριο, γήπεδο του τένις και ένα ξεχωριστό σπίτι-ξενώνα με τέσσερα δωμάτια.

Αποκτήθηκε από τον Χιου Χέφνερ το 1971 οπότε και δόθηκε η παραγγελία για τη δημιουργία του περίφημου σπηλαίου, όπου τα καλλίγραμμα «κουνελάκια» κολυμπούσαν με τους καλεσμένους του. Πουλήθηκε στον Ντάρεν Μητρόπουλο έναντι του ποσού των 100εκατ. δολαρίων το 2016, αλλά ο διάσημος εκδότης είχε το δικαίωμα να παραμείνει στους χώρους της μέχρι τον θάνατο του το 2017.

Η ανακαίνιση της έπαυλης ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, οπότε ο Μητρόπουλος έλαβε τη σχετική άδεια. Τα σχέδια του για τη μελλοντική τύχη της παραμένουν άγνωστα.

Πηγή: dailymail.co.uk