Χιου Γκραντ κατά Μπόρις Τζόνσον: «Είμαστε σε κατάσταση άμεσης ανάγκης» | hugh grand

Δεν πρόκειται για τα γυρίσματα κάποιας νέας ταινίας, αλλά ο Χιου Γκραντ πραματικά γυρνά από σπίτι σε σπίτι στους δρόμους του Λονδίνου για την προεκλογική εκστρατεία ενός υποψηφίου βουλευτή των Τόρις.

Το 2003, ο Χιου Γκραντ υποδύθηκε τον πρωθυπουργό της Αγγλίας που χτυπούσε τις πόρτες των σπιτιών για να βρει τη Μαρτίν ΜακΚάτσεον στη ρομαντική ταινία «Love Actually». Συγκεκριμένα, στην ταινία, υποδύθηκε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ όπου σε ένα στιγμιότυπο, θέλει να βρει το σπίτι της Νάταλι (Μαρτίν ΜακΚάτσεον), που εργάζεται στην Downing Street. Αλλά ενώ ξέρει την οδό στην οποία μένει, δεν ξέρει τον αριθμό, και είναι αναγκασμένος να χτυπήσει πολλές πόρτες. Τελικά, βρίσκει το σωστό σπίτι και η ιστορία έχει ένα ευτυχές τέλος.

Και τώρα, ο Χιου Γκραντ χτυπάει πάλι τις πόρτες των σπιτιών αλλά αυτή την φορά, στην πραγματική ζωή και προκειμένου να βοηθήσει τον Τσούκα Ουμούνα, στις επερχόμενες εκλογές της Βρετανίας και σε μια προσπάθεια να μην επανεκλεγεί ο Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα, έχει εκφράσει ανοιχτά την άποψή του κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, με ανάρτησή του τον περασμένο Αύγουστο, όπου γράφει: «Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου».

Όπως δήλωσε ο Χιου Γκραντ: «Είναι κάτι πολύ αντίθετο με εμένα. Ποτέ δεν είχα εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία πριν από τα 59 μου χρόνια. Αλλά αυτή την φορά, νομίζω ότι είναι διαφορετικό. Νομίζω ότι είμαστε αντιμέτωποι – και δεν θέλω να γίνω δραματικός – με μια εθνική κατάσταση άμεσης ανάγκης. Δεν νομίζω ότι αυτό που έχει απομείνει στο Συντηρητικό Κόμμα, αφότου έδιωξαν οποιονδήποτε υπεύθυνο ή αξιοπρεπή ή υγιή, είναι κάτι που μπορώ να θεωρώ ως την κυβέρνηση της χώρας που αγαπώ».

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δεν ευνοούν τον στόχο του Βρετανού ηθοποιού, αφού σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Kantar», οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον διεύρυναν το προβάδισμά τους σε 12 ποσοστιαίες μονάδες επί των αντιπολιτευόμενων Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει τους Τόρις με 44%, μια ποσοστιαία μονάδα πιο πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι Εργατικοί παραμένουν στο 32%. Οι ευρωπαϊστές Φιλελεύθεροι Δημοκράτες εμφανίζονται στο 15%, μια ποσοστιαία μονάδα επιπλέον, ενώ το Κόμμα Brexit έχασε μια ποσοστιαία μονάδα και έπεσε στο 2%. Η δημοσκόπηση της Kantar διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 1.096 ψηφοφόρων το διάστημα 28 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου.