26 άνθρωποι βρέθηκαν φυλακισμένοι μέσα σε οικεία το απόγευμα της Πέμπτης (3/12), στο Χιούστον του Τέξας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για μια πολύ ύποπτη και παράξενη υπόθεση εμπορίας ανθρώπων για «άγνωστους σκοπούς».

Η αστυνομία στην περιοχή του Ρέιβεν Ριτζ έλαβε αναφορές για έναν άντρα που έτρεχε με το εσώρουχο του στο δρόμο και φτάνοντας εκεί, μόλις τον εντόπισαν, ανακάλυψαν και το σπίτι με τους ομήρους.

26 άτομα βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Χιούστον, το οποίο η αστυνομία πιστεύει ότι αποτελεί μέρος ενός κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων

Πλησιάζοντας μάλιστα προς το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες του ABC News, άκουσαν ένα δυνατό χτύπημα. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν επί τόπου.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι πως όλο αυτό φαίνεται πως εκτυλίσσονταν τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια, με κανέναν από τους γείτονες να μην έχει καταλάβει το τι συμβαίνει.

«Βλέπαμε έναν καλοντυμένο νεαρό να πηγαινοέρχεται, ήταν ευγενικός, μας χαιρέτιζε κιόλας καθημερινά, δεν φανταστήκαμε ποτέ πως εκεί μέσα υπήρχαν τόσοι άνθρωποι», είπε μια γυναίκα που μένει σχεδόν απέναντι από το σπίτι.

Η αστυνομία περιμένει αξιωματούχους μετανάστευσης να συμμετάσχουν στη σκηνή

Όλοι οι όμηροι, 20 άντρες και 6 γυναίκες, βρέθηκαν είτε γυμνοί, είτε με τα εσώρουχά τους, ενώ τα παράθυρα ήταν σφραγισμένα με ξύλα και οι πόρτες με αλυσίδες. Ένας άντρας τραυματίστηκε καθώς την ώρα της εφόδου από την αστυνομία, έπεσε από την σοφίτα.

Έχουν μεταφερθεί προσωρινά στο κοντινό Δημοτικό Σχολείο του Ρίτζμοντ για στέγαση και ιατρική περίθαλψη. Τα θύματα, προέρχονται από χώρες όπως το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ, η Κούβα και η Ονδούρα, και για αυτό το λόγο της υπόθεση έχει αναλάβει η Αρχή Μετανάστευσης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μαρτυρίες, η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων βρισκόταν εκεί μέσα τους τελευταίους 2 μήνες, το λιγότερο, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών ανέφεραν πως κατά το παρελθόν υπήρχαν περισσότερα άτομα μέσα στο σπίτι, τα οποία τώρα αγνοείται η τύχη τους.

Η Αρχή Μετανάστευσης ανησυχεί για το γεγονός πως τα συγκεκριμένα άτομα, είναι πιθανό να έχουν πέσει θύματα κυκλώματος που προωθεί ανθρώπους με σκοπό το σεξουαλικό όφελος, ή ακόμα χειρότερα, για εμπόριο οργάνων…