Άνοιξε τις πόρτες του, ένα νέο σπίτι για τα παιδιά της Λαμίας,  χάρη σε μία ακόμη επιτυχημένη συνέργεια της Chipita  με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

«Η δημιουργία του νέου Κέντρου στη Λαμία μας γεμίζει χαρά γιατί εδώ είναι ο τόπος μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος, στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου ΚΔΑΠ.

Παρόντες, ο υπουργός  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,  ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος Β’,  ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  Συμεών και ο  γενικός  διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Συνεχίζοντας, ο κ.  Θεοδωρόπουλος, σημείωσε  ότι «Εδώ ξεκίνησε η δική μας ιστορία πριν από 30 χρόνια. Εδώ παράγουμε, εδώ δημιουργούμε και προσπαθούμε πάντα να είμαστε κοντά στους ανθρώπους της περιοχής μας.

Ειλικρινά μας συγκινεί το σημαντικό έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή», με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και αρχές. Στο επίκεντρο είναι πάντα ο άνθρωπος και ειδικά η νέα γενιά που πιστεύουμε ότι θα διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας».

Πρόκειται για το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Λαμίας «Άγιος Εφραίμ », το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, τα προγράμματα του νέου ΚΔΑΠ Λαμίας, περιλαμβάνουν καθημερινά εκπαιδευτική υποστήριξη μετά το σχολείο, με δυνατότητα φιλοξενίας σε 220 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Επιπλέον, από το 2017 η εταιρεία υποστηρίζει το έργο της «Αποστολής», καλύπτοντας κάθε χρόνο τα έξοδα λειτουργίας του 1ου ΚΔΑΠ, στα Ιωάννινα. Εδώ και 4 χρόνια, πάνω από 600 παιδιά φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Ιωαννίνων ενισχύοντας τις δεξιότητες και την κοινωνικοποίησή τους.