Χόλιγουντ: Το χρήμα (δεν) φέρνει την ευτυχία

Αλ Πατσίνο ή Ρόμπερτ ντε Νίρο; Ρόμπερτ ντε Νίρο ή Αλ Πατσίνο; Το ερώτημα του ποιος εκ των δύο μεγαθήριων της 7ης Τέχνης είναι καλύτερος έχει απασχολήσει κριτικούς και κοινό από την πρώτη τους σύμπραξη στο «Νονό ΙΙ» το 1974, μέχρι σήμερα. Αυτές τις ημέρες, ο Μπομπ και νωρίτερα ο Σόνι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για το χρήμα που δίνουν ή δεν δίνουν σε πρώην συμβίες τους, επιβεβαιώνοντας πρόσφατη έρευνα που επιμένει ότι ούτε το ταλέντο ούτε η εξυπνάδα, αλλά η τύχη εξασφαλίζει την επι(ευ)τυχία στη ζωή.

«Ο κόσμος θεωρεί ότι υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε μένα και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο», δηλώνει ο Αλ Πατσίνο στο περιοδικό «GQ». «Στην πραγματικότητα ξέρω τον Μπόμπι πολύ καλά. Είναι φίλος μου και η ζωή τα έχει φέρει έτσι που ζούμε συνήθως παρόμοιες καταστάσεις», προσθέτει ο ίδιος. «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας», επιβεβαιώνει στο αμερικανικό έντυπο και ο ντε Νίρο. «Αυτή η αίσθηση δημιουργείται στους άλλους, απλά επειδή συνήθως διεκδικούμε τους ίδιους ρόλους».

«Κάνουμε συνεχώς kibiτζ. Ανάλαφρη κουβεντούλα. Τα λέμε όλα, ακόμα και σκληρές αλήθειες», επεμβαίνει και πάλι ο Πατσίνο, που αποδεικνύεται λαλίστατος όπως ο ήρωάς του Τόνι Μοντάνα από τη θρυλική ταινία «Ο Σημαδεμένος», και λιγότερο αινιγματικός σαν τον Μάικλ Κορλεόνε από την αξεπέραστη τριλογία του «Νονού».

Τι συμβουλεύει αυτή τη στιγμή ο 80χρονος Σόνι τον 77χρονο Μπομπ, όπως αποκαλούνται μεταξύ τους, ελάχιστοι το γνωρίζουν. Το σίγουρο είναι ότι η δημοσιοποίηση της ταλαιπωρίας που περνάει ο ντε Νίρο, ο οποίος είναι αναγκασμένος να δουλεύει σε αυτή την προχωρημένη ηλικία 6 ημέρες την εβδομάδα για 12 ώρες την ημέρα, για να παρέχει στην πρώην σύζυγό του τον πολυτελή τρόπο ζωής που έχει συνηθίσει, όπως έγινε γνωστό αυτή την εβδομάδα σε αμερικανικό δικαστήριο, δημιουργεί θλίψη.

Για τους θαυμαστές του ηθοποιού που καθήλωσε με την ερμηνεία του σε ταινίες όπως ο «Ταξιτζής» και ο «Ελαφοκυνηγός» αποτελεί μία εξήγηση, γιατί τα τελευταία χρόνια σκορπά το ταλέντο του σε φιλμ του σωρού χωρίς ικμάδα χιούμορ, όπως είναι ο «Άτακτος παππούς», και η ακόμα χειρότερη συνέχεια του «Πόλεμος στο Σπίτι».

Η πρώην σύζυγός του, όμως, Γκρέις Χαϊτάουερ παρουσιάζεται αδυσώπητη. Όπως ακούστηκε στην πρόσφατη ακροαματική διαδικασία, η 66χρονη πρώην αεροσυνοδός στο επάγγελμα, μόνο για το 2019 ξόδεψε 1,67 εκατ. δολάρια για αγορές, μεταξύ των οποίων και για ένα διαμάντι αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων.

Χόλιγουντ: Το χρήμα (δεν) φέρνει την ευτυχία

Ο ηθοποιός μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι όροι του «προγαμιαίου» συμφωνητικού που υπέγραψαν το 2004, όταν ανανέωσαν τους όρκους τους, μετά από μία άλλη μεγάλη κρίση στο γάμο τους, που έληξε οριστικά το 2018, είναι υποχρεωμένος να καλύπτει και τα έξοδα των πιστωτικών καρτών της πρώην συζύγου του, που επί μακρόν ανέρχονταν σε 375.000 δολάρια το μήνα! Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ότι ο ντε Νίρο βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας, καθώς χρωστά περισσότερα από 6,5 εκατ. δολάρια στην Εφορία, και όσο η Χαϊτάουερ του «πίνει το αίμα» τραβώντας το διαζύγιο με κάθε τρόπο, η οφειλή του αυξάνεται συνεχώς.

Τι έχει να πει για όλα αυτά ο Πατσίνο; Προφανώς, ότι μάλλον έπραξε άριστα που δεν παντρεύτηκε ποτέ, παρά τη στρατιά των υπέροχων γυναικών που βρέθηκαν στο πλευρό του, ανάμεσά τους η Μισέλ Πφάιφερ και η Ντάιαν Κίτον, ενώ όσον αφορά την τελευταία σύντροφό του, την Ισραηλινή ηθοποιό Μεϊτάκ Ντοχάν, κατά 36 ολόκληρα χρόνια μικρότερή του, που τον εξευτέλισε παγκοσμίως χαρακτηρίζοντάς τον «γέρο, κοντό και τσιγκούνη», έχει να πει τα εξής: «Τι να τα κάνει κανείς τόσα πολλά λεφτά, δεν βλέπετε γύρω σας, κάθε ηθοποιός που βγάζει τόσα πολλά συνήθως στο τέλος τα πετάει στα σκουπίδια»