Χωρίς τράπεζες αύριο η χώρα - Προκυρήχθηκε πανελλαδική απεργία | 4973548 scaled

Σε 24ωρη παντραπεζική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου κατεβαίνει η ΟΤΟΕ με αίτημα καμία απόλυση στον τραπεζικό κλάδο.

Η ΟΤΟΕ καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους σε συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 13:00 μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ τονίζουν ότι «οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο. Τις αποτρέψαμε επί δεκαετίες, ακόμα και στις πιο ζοφερές και κρίσιμες εποχές της κρίσης, με αγώνες, με εξαντλητικό διάλογο αλλά και με συμβιβασμούς και θυσίες».

Οπως σημειώνει η ΟΤΟΕ «ξέρουμε καλά τις οδυνηρές συνέπειες των απολύσεων για τον εργαζόμενο, την οικογένειά του, την κοινωνία στο σύνολό της, όπως και κάθε συμπολίτης μας που τις βίωσε τα χρόνια της κρίσης.

Γι’ αυτό κάθε τέτοιος σχεδιασμός, πόσο μάλλον ενέργεια, από την πλευρά των Τραπεζών, ισοδυναμεί για μας με κήρυξη πολέμου. Κήρυξη πολέμου απέναντι στον εργαζόμενο, στην οικογένειά του, στη ζωή του, στο μέλλον του ίδιου και των παιδιών του. Κήρυξη πολέμου απέναντι στην ίδια την κοινωνία».

Κάνουν δε λόγο για «μεθοδευμένες, προκλητικές απολύσεις 24 συναδέλφων του πρώην RBU» και υποστηρίζουν ότι «η Τράπεζα Πειραιώς υπερέβη τα εσκαμμένα και παραβίασε τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ και του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου της Τράπεζας Πειραιώς».

Τέλος, η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε πως «μετά από καταγγελίες ότι συνεχίζουν να ασκούνται πιέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς από τη Διοίκηση και ότι συνειδητά καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού των συναδέλφων προκειμένου αυτοί να μην απεργήσουν, η ΟΤΟΕ απέστειλε εξώδικα σε στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο έχει προκηρυχθεί και στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική.