Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κοινοποίησε σχετικό πίνακα, όπου, σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης, φαίνεται μείωση των αμυντικών δαπανών από τον προϋπολογισμό σε σχέση με το 2018, εξηγώντας με τον τρόπο αυτό τους λόγους για τους οποίους το κόμμα δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες.

Όπως τονίζει ο κ. Χρηστίδης «η κουλτούρα συναίνεσης των κομμάτων για την ψήφιση των αμυντικών δαπανών δομήθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της άμυνάς μας. Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, διαφωνούμε με τη μείωσή του κατά 141 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό καταψηφίστηκαν οι δαπάνες άμυνας του κρατικού Προϋπολογισμού».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2019

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Για την αστυνομική βία:

Είναι προφανές ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της κι αυτό σημαίνει ότι σε όλη τη χώρα, σε όλη την επικράτεια, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες, είτε αυτό έχει να κάνει με τη βία που σχετίζεται με τις καταλήψεις, τις μολότοφ και τα κράνη, είτε με τη διακίνηση των ναρκωτικών, είτε με κλοπές και ληστείες οι οποίες συμβαίνουν. 

Οφείλει ο υπουργός, από την ώρα που έχει εμπιστευθεί μία επιτροπή, να της δώσει δυνατότητα να λειτουργήσει. Η επιτροπή Αλιβιζάτου πρέπει να λειτουργήσει. κάθε Έλληνας πολίτης θέλει να μάθει τι έγινε. Εάν υπάρχει υπερβολική χρήση βίας, πρέπει αυτά τα βίντεο να ελεγχθούν και αύριο το πρωί ο άνθρωπος που χτύπησε έναν πολίτη να πάει σπίτι του όπως έγινε στην περίπτωση της «ζαρντινιέρας».

Δεύτερον, η Αστυνομία είναι προφανές ότι δεν είναι τιμωρός. Έχει συγκεκριμένα όρια πάνω στα οποία μπορεί να λειτουργεί. Και σε αυτά τα όρια, νομίζω ότι, το Σύνταγμα και οι νόμοι επίσης είναι ξεκάθαροι. Και τα προηγούμενα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ είδαμε χρήση βίας η οποία πολλές φορές ξέφυγε από τα όρια όπως στο Πισοδέρι. 

Για τις αμυντικές δαπάνες:

Η κουλτούρα συναίνεσης των κομμάτων για την ψήφιση των αμυντικών δαπανών δομήθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Άμυνας μας.