Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η ανάρτησις φωτογραφιών ή βίντεο από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο «Nammos» του Ντουμπάϊ ενόχλησε πλείονες του ενός κατοίκους της χώρας της φαιδράς πορτοκαλέας. Η στοχοποίησις των κάθε είδους celebrities, οι οποίοι προέβαλαν, στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, τους εαυτούς τους σε στιγμές ευωχίας και συνωστισμού, ήτο μία αναμενόμενη αντίδρασις.

Η βιαιότης της αντιδράσεως ενδέχεται να εξέπληξε τινάς, αλλά και πάλι, διερωτάται κανείς τι εμφιλοχώρησε εις τον εγκέφαλόν τους ώστε να μην συναισθανθούν τις συνέπειες της πράξεώς τους, μολονότι, το τονίζω αυτό, δεν έπραξαν κάτι το παράνομο.

Το Ντουμπάϊ είναι ανοικτό, και ο καθείς, εφ’ όσον έχει υποβληθεί στο απαραίτητο μοριακό τεστ (PCR) και έχει ευρεθεί αρνητικός, δύναται να το επισκεφθεί ανενόχλητος. Επίσης, ο καθείς έχει το δικαίωμα να ορίζει τον εαυτό του όπως θέλει, σύμφωνα με την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη. Από εκεί και πέρα, μεσολαβεί το κοινό αίσθημα.

Το κοινό αίσθημα είναι τόσο δυνατό και τόσο ευμετάβλητο, που θα εδύνατο κανείς να το παρομοιάσει με ακραίο φυσικό φαινόμενο. Τι και αν ορισμένοι από τους στοχοποιηθέντας είχαν σοβαρό επαγγελματικό λόγο παρουσίας στο αραβικό αυτό Εμιράτο, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού εκεί προπονούνται οι τεννίστες εν’ όψει του Αυστραλιανού Open.

Η εικόνα του να διασκεδάζει στο «Cipriani» με την παρέα του θα τον στοιχειώνει για αρκετό καιρό, έως ότου ξεχασθεί και αντικατασταθεί από άλλες εικόνες –θέλω να ελπίζω–, αυτές των  επιτυχιών του στο τέννις.

Για τους υπολοίπους εκτεθέντας φοβούμαι ότι ο χρόνος θα είναι πιο μακρύς.