Χριστούγεννα: Οι εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη | 4970980 scaled

Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει για μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 22 Δεκεμβρίου με τους ζογκλέρ, τους ξυλοπόδαρους, τα φουσκωτά παιχνίδια, η χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, είναι μια «γεύση» για το τι θα συμβεί φέτος στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, αλλά και στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετική δήλωση ανέφερε: «Και αυτή τη χρονιά έχουμε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων για τους πρωταγωνιστές της ζωής μας, τα παιδιά. Με κέφι και αγάπη στοχεύουμε να πολλαπλασιάσουμε τα χαμόγελα των μικρών μας φίλων προσφέροντας στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου. Η μαγεία των Χριστουγέννων θα ζωντανέψει στους κλειστούς χώρους του Δήμου μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες».

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ (Αρκαδίου 23)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 5.00 μ.μ.-6.00 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου «Ξωτικομπερδέματα» της Εύας Κασιάρου

«Λόγω της συνεχόμενης απεργίας των υπαλλήλων του ταχυδρομείου, τα παιδιά δεν μπορούν να στείλουν τα γράμματα τους στον ‘Αγιο Βασίλη. Αυτός, στενοχωρημένος ,σκέφτεται μαζί με τα μεγαλύτερα σε ηλικία ξωτικά του πώς να βοηθήσουν. Τη λύση δίνει ο αγαπημένος ‘Αγιος των παιδιών παρέα με τη συγγραφέα Εύα Κασιάρου.»

Για παιδιά άνω των 5 ετών.

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή: nikaiarentislib.blogspot.gr

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 11.00 π.μ.-13.00

Χριστουγεννιάτικα παιδικά γυψοτεχνήματα

«Ο γύψος ήταν από την αρχαιότητα ένα διαδεδομένο και πολύτιμο ορυκτό». Το κοινό θα δημιουργήσει χριστουγεννιάτικα στολίδια με γύψο με την κεραμίστρια Ελένη Ευλογημένου.

Για παιδιά 5-12 ετών

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή: nikaiarentislib.blogspot.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ (Μπιχάκη 15)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 5.00 μ.μ.-7.30 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και χειροτεχνίες

Για παιδιά 8- 12 ετών

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή: nikaiarentislib.blogspot.gr ή στο τηλέφωνο 210 4838374

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ( Π. Τσαλδάρη 10)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου , ώρα 8.30 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

Συμμετέχουν οι: Νikea Guitar Ensemble, Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα κλασικών δημιουργών του χθες και του σημερα. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Γκόλγκαρης- Βασίλης Μαστοράκης.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ» (Θηβών 245)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 5.00 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά

Οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, φουσκωτά παιχνίδια. Θα μπορέσουν να πάρουν μέρος σε εργαστήριο “Origami”, να κατασκευάσουν παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, να κάνουν Face painting, να δοκιμάσουν «μαλλί της γριας». Ακόμη θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το σπίτι του ‘Αη Βασίλη και να παίξουν με τον κόμη των Χριστουγέννων και τη Μαίρη Πόπινς.

Είσοδος ελεύθερη.