«Χρυσή ελπίδα του τόπου μας η νεολαία» |

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο νέος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος για τη νεολαία, την οποία χαρακτήρισε «Χρυσή ελπίδα του τόπου μας» κατά τη διάρκεια του ενθρονιστηρίου λόγου του, σήμερα το μεσημέρι στον μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η μέριμνά μας θα στραφεί όλως ιδιαιτέρως και στη χρυσή ελπίδα του τόπου μας, τη νεολαία μας, για αυτό ανοίγουμε την πατρική μας καρδιά και καλούμε τους νέους και τις νέες να συγχωρήσουν τις ατέλειες μας και να έλθουν στην εκκλησία χωρίς προκαταλήψεις, εμμονές, κάθε είδους φόβους και αναστολές».

Ο νέος μητροπολίτης έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό έργο της μητρόπολης, επισημαίνοντας τα εξής: «Θα εργαστούμε για τη συστηματική ανάπτυξη, στήριξη κι συνέχιση του σπουδαίου φιλανθρωπικού έργου της μητρόπολής μας. Η επισκοπική μας καρδιά θα πάλλεται καθημερινά από ειλικρινές πατρικό ενδιαφέρον για όλους τους αδελφούς μας με ειδικές ανάγκες, όπως επίσης και για τους καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, αλλά και τις ηρωικές πολύτεκνες οικογένειες, τους ανέργους και τα ορφανά».

Μιλώντας ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, είπε ότι «καμαρώνουμε για κληρικούς, όπως ο νέος μητροπολίτης και του ευχόμαστε να έχει δύναμη».

Την κυβέρνηση στην τελετή ενθρόνισης εκπροσώπησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «γνωρίζω χρόνια τον νέο μητροπολίτη και ξέρω πως είναι αφοσιωμένος στο έργο του», προσθέτοντας ότι «είναι ένας άνθρωπος σεμνός, σοβαρός και ευγενής», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητά του ότι «θα κάνει καλή δουλειά για την μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η οποία είναι μία ιστορική μητρόπολη».

Στη συνέχεια είπε ότι «η μητρόπολη θα είναι σημείο αναφοράς το 2021, επ΄ ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821». Κλείνοντας ο Κωστής Χατζηδάκης, ευχήθηκε στον νέο μητροπολίτη «καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο χρήσιμο για όλους έργο του».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, απευθυνόμενος προς τον νέο μητροπολίτη, είπε μεταξύ άλλων: «Σας υποδεχόμαστε, με τον σεβασμό και την αγάπη που αρμόζει σε έναν καταξιωμένο κληρικό που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην πνευματική και ηθική διακονία της περιοχής και έχει ήδη αγαπηθεί για το έργο και το χαρακτήρα του, προτού ακόμα εκλεχθεί και χειροτονηθεί μητροπολίτης» και συνεχίζοντας εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι υποστηρικτής στο έργο του νέου μητροπολίτη.

Νωρίτερα, πλήθος πιστών υποδέχθηκε τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμο, στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής ήταν ο μητροπολίτης, πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, κληρικοί, βουλευτές του νομού Αχαΐας, ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρώην υπουργός, Τρύφωνας Αλεξιάδης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη, ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, χαρακτήρισε ως «ιστορική και σημαντική την σημερινή ημέρα για την μητρόπολη και το Αίγιο», προσθέτοντας ότι «οι πιστοί βλέπουν στο πρόσωπό σας τον καλό ποιμένα, ενώ εμείς ως δήμος θα στηρίξουμε το έργο σας».

Στην αντιφώνησή του, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος τόνισε ότι «είμαι έτοιμος να υπηρετήσω αυτόν τον λαό με ταπείνωση, αυταπάρνηση και αγάπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ