Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

CITIGOe iV : Το ηλεκτρικό Skoda

Την είσοδο της Skoda στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας, σηματοδοτεί το Citigo e iV, που   λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, δίχως να εκπέμπει ρύπους στο περιβάλλον.

Ειδικότερα, η μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP, που σε συνδυασμό με τις compact διαστάσεις καθιστά το μικρό μοντέλο e iV ιδανικό αυτοκίνητο για τις σύγχρονες πόλεις. Η ευρεία παραγωγή του φιλικού προς το περιβάλλον τετραθέσιου αυτοκινήτου, θα ξεκινήσει λίγο πριν το τέλος του 2019, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2020

Προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τέσσερις επιβάτες

Συγκεκριμένα, παρότι το μήκος του αμαξώματος είναι μόλις 3.597 χιλιοστά και το πλάτος 1.645 χιλιοστά, το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της   Skoda προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τέσσερις επιβάτες και 250 λίτρα για τις αποσκευές. Ο χώρος αποσκευών μπορεί πολύ εύκολα να εκτοξευθεί στα 923 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα. Το προσθιοκίνητο μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο πόλης Citigo e iV, εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 61 kW με μέγιστη ροπή 210 Nm. Για τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 12,5 δευτερόλεπτα ενώ ενδεικτική των δυνατοτήτων του είναι η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα η οποία διαρκεί 7,6 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα.

 Με αυτονομία 265 χιλιομέτρων  και φόρτιση στο 80% σε 1 ώρα

Την απαιτούμενη για την κίνηση ηλεκτρική ενέργεια παρέχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60 Ah με ενεργειακή χωρητικότητα 36,8 kWh. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και έχει διαστάσεις 1,1×1,7 μέτρα και ύψος μόλις 30 εκατοστά. Αποτελείται από 168 κυψέλες και προσφέρει αυτονομία 265 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Όταν η μπαταρία αδειάσει μπορεί να φορτίσει στο 80% σε μόλις 1 ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW. Τόσο το καλώδιο φόρτισης CCS όσο και το καλώδιο φόρτισης AC περιλαμβάνονται στην έκδοση εξοπλισμού Style και είναι προαιρετικά στην έκδοση Citigo e iV,Ambition. Όταν αυτές οι επιλογές φόρτισης δεν είναι διαθέσιμες, η μπαταρία του Skoda e iV μπορεί να φορτίσει με την χρήση κοινής οικιακής πρίζας.

Αναγνωρίσιμη μάσκα Skoda στο χρώμα του αμαξώματος

Παράλληλα, η εταιρία προσφέρει το Citigo e iV αποκλειστικά ως πεντάθυρο στις εκδόσεις εξοπλισμού Ambition και Style, ενώ προκειμένου να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Skoda, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Citigo με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού η εμπρός μάσκα είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, με τον προφυλακτήρα να έχει επανασχεδιαστεί. Οι προβολείς ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας είναι στάνταρ, ενώ ο φωτισμός κατεύθυνσης προαιρετικός. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες που είναι είτε μαύροι είτε στο χρώμα του αμαξώματος. Μάλιστα, όπως πρωτοπαρουσιάστηκε στο ολοκαίνουργιο Scala, στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της εταιρίας ‘Skoda’ ενώ υπάρχει και το λογότυπο Citigoe.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα