Στη διεύρυνση του  χαρτοφυλακίου των  προϊόντων της  Coca-Cola, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον Γιάννης Παπαχρήστου, καλωσορίζοντας  το παγκόσμιο brand Costa Coffee, κατά τη διαδικτυακή συνέντευξη, επισημαίνοντας πως η φιλοδοξία  του ομίλου,  είναι να γίνει  ο καλύτερος Coffee Partner.

«Στόχος μας είναι  να κατακτήσoυμε μέσα στα επόμενα δυο χρόνια διψήφιο μερίδιο,  τόσο στο κανάλι του οργανωμένου λιανεμπορίου όσο και στην HORECA», είπε ο κ. Παπαχρήστου, παρουσία και της γενικής διευθύντριας της Coca-Cola Hellas, Λίλιαν Νεκταρίου.

Συνεχίζοντας, ο γενικός διευθυντής, διευκρίνισε  πως το λανσάρισμα των προϊόντων  Costa Coffee στην χώρα, αναμένεται να γίνει σχεδόν ταυτόχρονα στα σουπερμάρκετ, μικρή λιανική, HORECA, εργασιακούς  χώρους, εξηγώντας πως  η αρχή  θα γίνει  με γκάμα προϊόντων αλεσμένου καφέ εσπρέσσο ενώ τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει η τοποθέτηση καψουλών εσπρέσσο, που θα είναι συμβατές  με μηχανές Nespresso.

Κατόπιν,  ο κ. Παπαχρήστου, υποστήριξε ότι  «Με την προσθήκη του κορυφαίου brand Costa Coffee στη μεγάλη οικογένεια προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ερχόμαστε να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μια μοναδική εμπειρία καφέ»,

Για να προσθέσει πως « Θα είμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας υποστηρίζοντάς τους ουσιαστικά ώστε να προσφέρουν την εμπειρία Costa Coffee στους πελάτες τους».

Παίρνοντας τον λόγο, η κ. Νεκταρίου, υπογράμμισε ότι: «Το λανσάρισμα του Costa Coffee στην Ελληνική αγορά συνδέεται άμεσα με τη συνολική στρατηγικής της Coca-Cola να αποτελεί μία Total Beverage εταιρεία.

Η προσθήκη αυτή έρχεται ως απόδειξη της δέσμευσής μας να εξελισσόμαστε, να δημιουργούμε και να προσφέρουμε μοναδικά προϊόντα στους καταναλωτές μας, απόλυτα εναρμονισμένα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους».

Από την  πλευρά του, ο Spirits, Snacks & Coffee Unit Manager της Coca Cola Τρία Έψιλον Βασίλης Βελισκιώτης, σημείωσε: «Με την είσοδο του Costa Coffee στον κλάδο της εστίασης, φέρνουμε, πέρα από ένα brand με αδιαμφισβήτητη ποιότητα και παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα σύνολο καινοτόμων υπηρεσιών και εργαλείων που προσφέρουν προστιθεμένη αξία τόσο στους πελάτες μας, όσο και στους τελικούς καταναλωτές.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι παρέχουμε μία πλήρη γκάμα επαγγελματικών μηχανών καφέ, που θα ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες τηλεμετρίας καθώς και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε εξελίξει υπό την καθοδήγηση του Coffee Expert μας που θα λαμβάνουν χώρα τόσο στο υπερσύγχρονο Coca-Cola Τρία Έψιλον 24/7 Experience Center όσο και στους αντίστοιχους χώρους των συνεργατών μας».

Σημειώνεται πως με αυστηρούς ελέγχους στην καλλιέργεια και την επιλογή των κόκκων, ο Costa Coffee έχει αποκτήσει τη διακεκριμένη πιστοποίηση “Rainforest Alliance”.

Βρίσκεται έτσι στην πρώτη γραμμή για τη βιώσιμη καλλιέργεια, συγκομιδή και εμπορία των εξαιρετικών ποικιλιών καφέ που δημιουργούν το χαρμάνι του.  

Υπενθυμίζεται ότι η Costa Coffee ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τους αδελφούς Σέρτζιο και Μπρούνο Κόστα, το 1971 και σήμερα ενεργοποιείται σε 31 διεθνείς αγορές, με περισσότερα από 2700 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και 1200 στον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πλέον αγαπημένη εταιρία καταστημάτων καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, έχοντας λάβει τη διάκριση “Best Branded Coffee Shop Chain in the UK and Ireland” by Allegra Strategies, για δέκα συνεχόμενες χρονιές (2010- 2019).