Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σημαντικές διακρίσεις στα People Excellence Awards

Στις  διακρίσεις που  έρχονται ως αναγνώριση συνεχόμενης δημιουργικής δουλειάς που γίνεται εδώ και χρόνια στην CocaCola Τρία Έψιλον με επίκεντρο τους ανθρώπους, και την εξέλιξή τους, εστίασε  η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κωνσταντίνα Μπάρκα, με την ευκαιρία των σημαντικών διακρίσεων στις τρεις κατηγορίες των People Excellence Awards 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον βραβεύτηκε για τις πρακτικές της στις ακόλουθες κατηγορίες  διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού: Ανάπτυξη ψηφιακής κουλτούρας και ανάληψη πρωτοβουλιών για αλλαγές στο εταιρικό περιβάλλον που ενθαρρύνουν και ενισχύουν τη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή εργασία.

«Μέσα σε έναν τόσο δυναμικό οργανισμό, έχει ζωτική σημασία να υπάρχουν προγράμματα και μηχανισμοί που να ενδυναμώνουν και να προσαρμόζονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε η κ. Μπάρκα.

Για να προσθέσει : «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να  βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις για να παρέχουμε σήμερα, το εργασιακό περιβάλλον του αύριο».

Πιο αναλυτικά, η  Coca-ColaΤρία Έψιλον, Κορυφαίος Εργοδότης για δύο συνεχόμενα έτη (2020 και 2021), ξεχώρισε στα People Excellence Awards 2020 στον κλάδο τροφίμων και ποτών, αποσπώντας τρεις σημαντικές διακρίσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες βράβευσης.

Η εταιρία αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους εργοδότες της χώρας και οι διακρίσεις αυτές αποτελούν αναγνώριση της σημασίας που δίνει  στη φροντίδα και στην ανάπτυξη των ανθρώπων της.

Σ’ αυτήν την κατηγορία αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες όπως το καινοτόμο σύστημα χρήσης Augmented Reality στη διαχείριση αποθήκης με τη λειτουργία Vision Picking. Μία πρωτοπορία που ενισχύει την τεχνογνωσία των ανθρώπων της εταιρείας δίνοντάς τους νέες δεξιότητες (reskilling) και ευκαιρίες ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας παράλληλα πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση για τους πελάτες. 

Επιπλέον, αναδείχθηκαν σύγχρονα εργαλεία για την ανάπτυξη και την αξιολόγηση των ανθρώπων της όπως το διαδραστικό digital portal Helo (Hiring.Empowering.Learning.Online) που υποστηρίζει την ανάπτυξη, τη μάθηση των ομάδων και τη συνεχή εξέλιξη των ηγετών-στελεχών με μια σειρά από εργαλεία και trainings καθώς και το σύστημα αξιολόγησης και ανατροφοδότησης Performance for Growth (P4G). 

Αναβάθμιση της εμπειρίας του εργαζόμενου παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίες ανταποκρίνονται στις διαφορετικές τους ανάγκες.

Με επίκεντρο πάντα την ευημερία των ανθρώπων της, η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση προγραμμάτων και ενεργειών που κάνουν τους ανθρώπους της να αισθάνονται ότι εργάζονται σε ένα φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον που τους εμπνέει και τους εξελίσσει.

Η εταιρεία υλοποίει ενέργειες  όπως το  Flexy Life, που προσφέρει ευελιξία στην ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, για εργαζομένους σε θέσεις γραφείου, το Family Extra Time off για επιπρόσθετες ημέρες προαιρετικής γονικής άδειας και διαθέτει την πλατφόρμα ευεξίας Be Well με επίκεντρο την ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στην προσωπική ζωή και σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον γεμάτο δυνατότητες εξέλιξης.

Εφαρμογή μηχανισμών/διαδικασιών, συστημάτων και ανάληψη πρωτοβουλιών για την ευθυγράμμιση των προσπαθειών του εργαζομένου με τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας.

Μέσα από ένα συνολικό και στοχευμένο πλάνο πρωτοβουλιών επιδιώκεται η διασφάλιση της συνεχούς σύνδεσης των ανθρώπων με τη στρατηγική της εταιρείας, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας όσο και σε επίπεδο εργαζομένων.

Σε επίπεδο ηγεσίας, αυτό επιτυγχάνεται με θεσμούς όπως τα διατμηματικά συνέδρια Guiding Coalition και Leader’s Day. Παράλληλα, ενισχύεται η συμμετοχή και ενημέρωση των ανθρώπων της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι τα Senior Leadership Team (SLT) Roadshows, το ετήσιο συνέδριο Πωλήσεων και Marketing, οι τριμηνιαίες συναντήσεις ανασκόπησης αποτελεσμάτων BU Connection Hours, αλλά και δράσεις άμεσης εμπλοκής της Γενικής Διεύθυνσης,  όπως τα GM Talks και GM Quarter Updates. 

Σημειώνεται πως εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company.

Με σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, η εταιρεία εκπροσωπεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (47.3%) όλου του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην απασχόληση και την οικονομία της χώρας, την στήριξη της νέας γενιάς και την αειφόρο ανάπτυξη.

Mε 51 χρόνια παρουσίας στην αγορά και εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σχηματάρι, το Ηράκλειο Κρήτης και το Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα από τα πιο ισχυρά και ευέλικτα χαρτοφυλάκια του κλάδου με ποιοτικά προϊόντα που ικανοποιούν τις επιθυμίες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, όπως αναψυκτικά (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes), το παγωμένο τσάι Fuzetea, η σειρά φυτικών ροφημάτων AdeZ, και ο καφές Costa-Coffee, αλλά και προϊοντικές μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Coca-Cola HBC, όπως οι χυμοί Amita και Frulite και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αύρα.

Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί τον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα των chips Tsakiris, των ενεργειακών ποτών Monster αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman, Gruppo Campari και Ισιδώρου Αρβανίτου.