Για τον εορτασμό της γυναίκας, στέλνοντας  τα πιο θετικά μηνύματα ανά τον κόσμο, έκανε λόγο  η γενική διευθύντρια της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και ΜάλταΛίλιαν Νεκταρίου, γιορτάζοντας  την ενδυνάμωση εκατομμυρίων γυναικών μέσα από πολλαπλά προγράμματα σε πολλές  χώρες.

Πιο αναλυτικά, η The Coca-Cola Company γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας 5by20 για την ενδυνάμωση 5 εκατ. γυναικών έως το 2020,

έναν στόχο που κατάφερε να πετύχει και να ξεπεράσει, ενδυναμώνοντας περισσότερες από 6 εκατ. γυναίκες μέσα από 318 προγράμματα σε 100 χώρες, με πάνω από 1 εκατ. γυναίκες να προέρχονται από την Ευρώπη.

«Με αυτή την αφορμή, κοιτάμε πίσω και γιορτάζουμε την ενδυνάμωση περισσότερων από 6 εκατ. γυναικών παγκοσμίως και περίπου 3 χιλιάδων πανελλαδικά, μέχρι σήμερα, μέσω της πρωτοβουλίας 5by20», δήλωσε η κ. Νεκταρίου.

Για να προσθέσει : «Αναγνωρίζουμε όμως πώς έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, καθώς οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια και δυσκολίες, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας με στόχο να κάνουμε τη διαφορά για ακόμη περισσότερες γυναίκες».

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία 5by20 ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια, με στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας τους επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και καθοδήγηση.

Σε συνεργασία με την πολιτεία, τους εμφιαλωτές της και αμέτρητες ΜΚΟ, η εταιρεία προχώρησε στην υλοποίηση τοπικών πρωτοβουλιών και δράσεων, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τις κοινωνίες και υποστηρίζοντας εκατομμύρια γυναίκες ανά το κόσμο ώστε να κάνουν τη διαφορά.

Σε τοπικό επίπεδο, η Coca-Cola στην Ελλάδα πέρα από τα σημαντικά προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί  για τα Απορρίμματα, το Νερό και τους Νέους, στηρίζει ενεργά την ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στην εύρεση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση επαγγελματικών ευκαιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, από το 2016 η εταιρεία συνεργάζεται με την οργάνωση MExoxo και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation),

και μαζί υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Counting Stars για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, έχοντας ενδυναμώσει μέχρι και σήμερα περίπου 3 χιλιάδες γυναίκες, σε 15 πόλεις της Ελλάδας.

Η The Coca-Cola Company (NYSE: KO) είναι μία «total beverage» εταιρία, με προϊόντα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Σκοπός της εταιρίας,  είναι να προσφέρει αναζωογόνηση στον κόσμο και να κάνει τη διαφορά. Το χαρτοφυλάκιό  περιλαμβάνει  μάρκες, όπως η Coca-Cola, η Sprite, η Fanta και άλλα ανθρακούχα ροφήματα. Στα προϊόντα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση, τις αθλητικές επιδόσεις, καθώς και τα ροφήματα καφέ και τσαγιού,