Για σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστήσει την Ελλάδα «ουτοπία υγείας» κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», σημειώνοντας μάλιστα ότι ήδη κάποια νησιά της χώρας μας έχουν καταφέρει να απαλλαγούν από τον κορωνοϊό, να είναι δηλαδή COVID-free.

«Φανταστείτε ένα μέρος, όπου θα μπορείτε να περπατήσετε χωρίς μάσκα, χωρίς τους κανόνες υγιεινής, χωρίς τις κοινωνικές αποστάσεις. Ένα μέρος, όπου θα μπορίτε να φιληθείτε, να χορέψετε, να βγείτε έξω για δείπνο και ίσως σκοντάψετε πάνω σε κάποιον χωρίς να φοβάστε ότι θα νοσήσετε.

Θα ήταν ένα μέρος προστατευμένο από την παγκόσμια πανδημία, που μας έχει παραλύσει για έναν χρόνο, ένας παράδεισος COVID-free. Λοιπόν, αντί να ονειρεύονται αυτή την ουτοπία υγείας, υπάρχουν και εκείνοι που εργάζονται για να το κάνουν πραγματικότητα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης» γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το σχέδιο για νησιά με ανοσία στην πανδημία συνιστά εθνική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, μιας σειρά από ελληνικά νησιά είναι ήδη COVID-free. «Όλοι οι κάτοικοι στο Μεγανήσι, στον Κάλαμο και στην Κάστο, στο Ιόνιο, και στην Ικαρία στο Αιγαίο, έχουν εμβολιαστεί» τονίζει η «Corriere della Sera».

 «Σε κάθε ντόπιο που εμβολιάστηκε υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν τουλάχιστο δέκα τουρίστες, για ολόκληρη την σεζόν», γράφει η Corriere.

Σε δήλωσή του, επίσης, ξενοδόχος της Ρόδου υπογραμμίζει ότι «αν όλοι οι κάτοικοι του νησιού εμβολιαστούν και οι τουρίστες φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ζωή θα μπορέσει να γυρίσει σε εντελώς κανονικούς ρυθμούς, όπως πριν από το καταραμένο covid».

Η εφημερίδα παραθέτει επίσης δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού στην οποία τονίζει: «Φέτος θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να καταφέρουμε να εγγυηθούμε ότι τα νησιά θα είναι ασφαλή. Όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια στην βιομηχανία του τουρισμού θα πρέπει να είναι ασφαλείς. Όσοι περισσότεροι θα είναι οι εμβολιασμένοι, τόσοι περισσότεροι θα είναι οι επισκέπτες που θα έρθουν στην χώρα μας».

Παράλληλα, η Corriere della Sera αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην αναγκαιότητα ενός πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Ίσως να είναι δύσκολο, το όλο αυτό σχέδιο να εφαρμοστεί σε μεγάλα ιταλικά νησιά όπως είναι η Σικελία και η Σαρδηνία. Αλλά το να βρει εφαρμογή, πειραματικά, σε μικρότερες περιοχές, όπως στις νήσους Ποντίνε και Εόλιε, θα μπορούσε να χρησιμεύσει και στο τουρισμό μας» καταλήγει η Corriere della Sera.