Την εγκατάσταση συγχρόνου εξοπλισμού SD-Wan στα καταστήματα της Τράπεζας Alpha Bank ανά την Ελλάδα, ολοκλήρωσε η Cosmos Business Systems, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Δάφνη.      

Η συγκεκριμένη υποδομή βασίζεται σε εξοπλισμό της εταιρείας VMware Velocloud, η οποία αποτελεί μια εκ των πιο προηγμένων πλατφορμών τεχνολογίας SD  Wan διαθέσιμη σήμερα, αποτελώντας το πρώτο και μεγαλύτερο έργο  αυτής της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, η λύση της πλατφόρμας SD- Wan της VMware Velocloud καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του οργανισμού, όπως λειτουργικότητα που επιτρέπει την μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους του οργανισμού.

Επίσης,  εύκολη κεντρική διαχείριση & monitoring του δικτύου με χρήση κατάλληλων dashboards καθώς και ταχύτατη αποκατάσταση προβλημάτων και βλαβών με χρήση ακόμα και μη εξειδικευμένου προσωπικού.

Παράλληλα μέσω της νέας τεχνολογίας επιτυγχάνεται εξαιρετικά υψηλή εξοικονόμηση κόστους σε σχέση με τις υπάρχουσες μεθοδολογίες.

Το έργο ξεκίνησε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και εντός του έτους είχε υλοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των καταστημάτων. Η μετάπτωση στο νέο περιβάλλον επετεύχθη χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του συστήματος της Τράπεζας.

Μάλιστα, παρότι η πανδημία ήταν σε πλήρη έξαρση με διαρκή lockdown, αυτό  δεν στάθηκε εμπόδιο στην εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στα 350 καταστήματα της Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα.

Ταυτοχρόνως, μέσω της πολύ αποτελεσματικής διαχείρισης και Project Management της Cosmos και της άριστης συνεργασίας με τα Στελέχη της Alpha Bank, διασφαλίστηκε η  ποιότητα των παραδοτέων εντός των χρονικών ορόσημων του έργου που είχαν τεθεί εξ αρχής. 

Σημειώνεται πως η Cosmos Group (Cosmos Business Systems AEBE, Cosmos Consulting AEBE, CBS IT Systems Cyprus LTD)συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριότερων επιχειρήσεων στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεωνΠληροφορικής και Τηλεπικοινωνιώντης Ελληνικής και Κυπριακής αγοράς.

Απευθύνεται σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα και των Τραπεζών, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, έχοντας  συμπληρώσει 33 χρόνια λειτουργίας.