Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

CROSSLAND X : Η Opel με νέα μοντέλα

Την προϊοντική γκάμα της Opel δίπλα στο σκληροτράχηλο Mokka X , πλαισιώνει το νέο ευέλικτο Crossland X το μοντέρνο νέο crossover της εταιρίας που   κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης , μαζί με το πλήρως ηλεκτρικό Ampera-e και τα νέα Insignia Grand Sport και Sports Tourer, δίνοντας το έναυσμα για τη προϊοντική επέλαση της μάρκας με σλόγκαν “7 το 17” – επτά νέα μοντέλα το 2017.«Το νέο Crossland X είναι αναμφισβήτητα μοντέλο Opel και παράλληλα πρωταθλητής στυλ και λειτουργικότητας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού τομέα Σχεδίασης Mark Adams, σημειώνοντας «Είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε ένα αυτοκίνητο με τόσο όμορφη ισορροπία των δύο στοιχείων, που πετυχαίνει μέγιστη ευρυχωρία εσωτερικού σε ένα συμπαγές εξωτερικό αποτύπωμα.»

Το Crossland X διαθέτει την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και την αρμονία σχημάτων και γραμμών της σχεδίασης Opel, απευθυνόμενο σε ένα πολύ ζωντανό τμήμα της αγοράς και συγκεκριμένα στην κατηγορία B-CUV/SUV. Αναγνωρίσιμα στοιχεία ταυτότητας της μάρκας είναι η τολμηρή μάσκα και τα πτερύγια που πλαισιώνουν περήφανα το έμβλημα του κεραυνού, το χαρακτηριστικό σχήμα φτερού των προβολέων και η ‘λεπίδα’ εκατέρωθεν του αμαξώματος.

Οι επιφάνειες είναι ρέουσες και ανάγλυφες, με κοφτές γραμμές ως στοιχείο ακρίβειας, ενώ η δίχρωμη ανεξάρτητη οροφή πλαισιωμένη από χρώμιο προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής  επιβεβαιώνεται και στους high-tech προβολείς full LED, ενώ οι οριζόντιες γραμμές που αγκαλιάζουν το αμάξωμα συνδυάζονται με τα υπερυψωμένα πίσω φώτα, δείχνοντας το Crossland X φαρδύτερο.

Η στυλιστική προσέγγιση του εξωτερικού συνεχίζεται και στο εσωτερικό, που αποπνέει μία αίσθηση ευρυχωρίας και προσφέρει πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους. Η επιρροή του νέου Insignia και του Astra είναι εμφανής στο ανάγλυφο, οδηγοκεντρικό ταμπλό, που ‘αγκαλιάζει’ τις πόρτες δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον. Διακοσμητικά στοιχεία δένουν άριστα με τη συνολική σχεδίαση, χαρίζοντας σε κάθε έκδοση εξοπλισμού τη δική της προσωπικότητα.  Διακριτικές πινελιές χρωμίου γύρω από το ταμπλό και τους αεραγωγούς σε συνδυασμό με μαλακές επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες, ‘μεταφέρουν’ ένα μήνυμα ποιότητας υλικών και κατασκευής.

Η μεγάλη, εύχρηστη οθόνη αφής και τα διαιρούμενα  60/40 πίσω καθίσματα, κάνουν το εσωτερικό Crossland X ιδανικό για οικογένειες. Προαιρετικά, διατίθενται πίσω καθίσματα που μετακινούνται εμπρός / πίσω σε μία διαδρομή 150 mm δημιουργώντας περισσότερο χώρο για τα πόδια ή χώρο αποσκευών μέχρι 520 L ,που μπορεί να φτάσει τα 1.255 L με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Η αντοχή και η λειτουργικότητα του αυτοκινήτου εκφράζονται με αρκετά στοιχεία SUV, όπως τα κάτω πλαϊνά προστατευτικά και οι προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω. Στο εσωτερικό του Crossland X, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν άριστη ορατότητα χάρη στα υπερυψωμένα καθίσματα – τυπικό χαρακτηριστικό SUV – σε ένα αμάξωμα που είναι κατά 16 cm μικρότερο αλλά κατά 10 cm ψηλότερο από αυτό του Astra.

Τα στιλάτα και λειτουργικά συμπαγή αυτοκίνητα που είναι κατάλληλα για σύντομες διαδρομές πόλης αλλά και για μακρινά ταξίδια διακοπών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των οικογενειών που ζουν σε αστικά κέντρα. Αυτή η δημοτικότητα αποτυπώνεται στις πωλήσεις της κατηγορίας B-CUV/SUV , όπου ένα από τα bestseller είναι το πρωτοποριακό Mokka X, που έχουν πενταπλασιαστεί από το 2010. Το Crossland X θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε αυτή την ανερχόμενη αγορά και θα δημιουργήσει πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για την Opel.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα