Στη συνέχιση των  επενδύσεων  στην Ελλάδα αναφέρθηκε  ο εκπρόσωπος του αμερικανικού fund CVC Capital Partners στην  χώρα μας,  Άλεξ Φωτακίδης, κατά την τοποθέτησή του στο 31ο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα από το 2017 και σήμερα το χαρτοφυλάκιό μας ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.  Γυρίζοντας πίσω, αυτό που μας εξέπληξε ήταν το ανθρώπινο κεφάλαιο. Το ταλέντο, δηλαδή, που υπάρχει στην χώρα», είπε ο κ. Φωτακίδης,

Ο ίδιος, σημείωσε ότι «Το πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον είναι πολύ υποστηρικτικό για επενδύσεις, ενώ στενή είναι η συνεργασία μας και με τις τράπεζες.

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιήσαμε, άλλωστε, ήταν κατόπιν συζητήσεων μαζί τους. Για την ακρίβεια ανακοινώσαμε μία προχθές, την απόκτηση της  Vivartia από  τη MIG.

Άποψή μας είναι πως τα επόμενα πέντε με έξι χρόνια η χώρα θα αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη και επομένως, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτήν».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού fund, που ιδρύθηκε το 1981 και θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνή private equity & credit funds με ένα παγκόσμιο δίκτυο 23 τοπικών γραφείων, εκ των οποίων 15 στην Ευρώπη και την Αμερική

και 8 στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, μίλησε για την υγεία, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα τρόφιμα, τη φιλοξενία, αλλά και την ασφαλιστική αγορά, λέγοντας :

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την Εθνική Ασφαλιστική και, μολονότι δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε την συναλλαγή».

Ολοκληρώνοντας  ο κ. Φωτακίδης, έκανε λόγο  για τους στόχους του επενδυτικού fund σε γενικό πλαίσιο και όχι μόνο στην ελληνική αγορά, υποστηρίζοντας  πως το CVC έχει ωριμάσει επενδυτικά, τονίζοντας : «δεν κοιτάμε να έρθουμε και να αποκτήσουμε assets που θα πουλήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποκομίζοντας γρήγορα κέρδη.

Στόχος μας είναι να επενδύουμε πέντε με επτά χρόνια. Αναζητούμε leaders στην αγορά, με ισχυρό management team και όραμα για περαιτέρω ανάπτυξη».

Να σημειωθεί πως το   CVC Capital Partners,  διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 80 δισ. ευρώ και έχει επενδύσει ήδη στην Ελλάδα στον χώρο της υγείας, με  Metropolitan, Υγεία, Μητέρα, Λητώ και  Ιασώ General,  στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας.

Επίσης, στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της Skroutz.gr ενώ πριν λίγες ώρες έκλεισε το deal με την MIG για τη Vivartia, με τίμημα τα 175 εκατ. ευρώ που θα δοθούν, αλλά και άλλα  425 εκατ. ευρώ, κάλυψη του δανεισμού, ενώ  εκκρεμεί η εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.