Για την έγκριση της δημιουργίας της  νέας μονάδας  Παραγωγής Χαρτιού  Tissue, ύψους 46 εκατ. ευρώ, εστίασε ο υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.).

Πρόκειται για την πρώτη έγκριση στρατηγικής επένδυσης στον τομέα της Βιομηχανίας στην οποία παρέχονται φορολογικά κίνητρα και το κίνητρο της ταχείας αδειοδότησης.

Παρόντες, ήταν οι  υπουργοί  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και Επικρατείας  Γεωργίο Γεραπετρίτης.

Επίσης, ο αν. υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο γενικός  γραμματέας  Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου του Enterprise Greece Γρηγόρης Δημητριάδης.

Αλλά και οι γενικοί γραμματείς  Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Νικόλαος Μαντζούφας και  Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στόχος του εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου «Δημιουργία νέας μονάδας  Παραγωγής Χαρτιού  Tissue και μετεγκατάσταση της υφιστάμενης δραστηριότητας  της εταιρίας  Intertrade Hellas  A.B.E.E. σε ιδιόκτητο οικόπεδο στα Οινόφυτα Βοιωτίας »,  είναι η δημιουργία νέας καθετοποιημένης μονάδας.

 Πρόκειται για  απόκτηση νέας γραμμής παραγωγής προϊόντος πρώτης ύλης χαρτιού tissue (Paper Mill),  συνολικού προϋπολογισμού 46.167.700 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο 50 νέες θέσεις εργασίας.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Intertrade Hellas  A.B.E.E., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα (26 χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή).

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό σχέδιο θα έχει θετικές επιπτώσεις, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην αύξηση της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

Στην ουσιώδη τόνωση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, καθώς και της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας

Στη συμβατότητα του είδους και του μεγέθους της επένδυσης σε σχέση με το φυσικό, οικιστικό και κοινωνικοοικονομικό υποσύστημα

Στη θετικές επιπτώσεις σχετιζόμενες με την περιβαλλοντική, χωροταξική, οικονομική και κοινωνική διάσταση της επένδυσης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η επιτυχημένη υλοποίηση και λειτουργία της παρούσας επένδυσης θα έχει σημαντικό όφελος για την εθνική και τοπική κοινωνία.

Η καθετοποίηση της παραγωγής, η  πρώτη ύλη της οποίας  έως σήμερα εισάγεται, σε μια εποχή (COVID 19) που η εν λόγω δραστηριότητα φαίνεται να ευνοείται λόγω της ανάγκης για περισσότερη ατομική υγιεινή με προϊόντα μιας χρήσης, ενισχύει την επιχειρηματικότητα.

Ενισχύει επίσης την  ανταγωνιστικότητα και εξαγωγική δραστηριότητα όχι μόνον της εταιρείας αλλά και της χώρας, μέσω της βελτίωσης της κάλυψης των αυξημένων αναγκών της εγχώριας αλλά και της διεθνούς αγοράς σε επίπεδο κατανάλωσης.