Αναξιοπιστία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις προβλέψεις της για ανάκαμψη το 2021,  στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «ανεδαφικό, αντιφατικό και ατεκμηρίωτο». Από το βήμα της Βουλής απέρριψε ως ανεπαρκέστατη και την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη, για εξεταστική επιτροπή για το χρέος, που θα εξετάσει την περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 «Οι δικές σας προβλέψεις είναι οι μοναδικές που αναφέρονται σε μια ταχεία ανάκαμψη το 2021, σε αντιπαράθεση με τις οικονομικές προβλέψεις όλων των διεθνών οργανισμών και την ίδια την κοινή λογική. Χαρακτηριστικά, ο ΟΟΣΑ έκανε λόγο για μείωση του ΑΕΠ πάνω από 10% το 2020 και αύξηση της τάξης τού 0.9% το 2021. Γιατί είναι προφανές ότι ο τουρισμός το 2021 θα αυξηθεί λίγο σε σχέση με το 2020, αλλά θα αργήσει πολύ να φθάσει τα επίπεδα του 2019, γιατί η κρίση στην Ευρωζώνη συνεχίζεται. Είναι γνωστό ότι τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, έχουν πολλαπλασιαστεί και τη χρηματοδότηση που κάνετε για τη διάσωσή τους, πάλι ο λαός θα την πληρώσει. Είναι βάσιμες οι εκτιμήσεις για πάνω από 100.000 λουκέτα μικρών επιχειρήσεων. Ο κατάλογος των προφανών διαπιστώσεων, που είναι ανακόλουθες με την πρόβλεψή σας για ταχεία επαναφορά στην κανονικότητα, είναι τόσο μεγάλος που δε γίνεστε πιστευτοί όταν ισχυρίζεστε ότι δεν τις βλέπετε».

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, ανέφερε ότι πρέπει να αποτελέσει συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού για την προστασία της υγείας του. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αν οι θεωρίες συνωμοσίας ξεκινούν από ανορθολογικές παραδοχές, υπάρχει και η αμφισβήτηση από υγιή βάση, και για το λόγο αυτό πρέπει να απαντηθούν πειστικά ερωτήματα, όπως «γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον για περισσότερα εμβόλια και πιο φθηνά από αυτά που υπογράψαμε με τις συμβάσεις». Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε «το εμβόλιο δεν μπορεί ούτε να «κουκουλώσει» ούτε να «γιατρέψει» τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τη χρόνια εγκληματική πολιτική σας»

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την απαγόρευση των συναθροίσεων εν μέσω πανδημίας, κάνοντας λόγο για κατάπτυστη απόφαση. «Νομίζατε ότι με εξπρές διαδικασίες θα μας γυρίσετε πίσω και εμείς δεν θα αντιδράσουμε; Οι μάσκες είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο», είπε.