«Η Συρία καταδικάζει με τον ισχυρότερο τρόπο τη δειλή αμερικανική επιθετικότητα σε περιοχές στο Ντειρ Εζ-Ζορ κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, η οποία δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Συρία προειδοποιεί ότι [αυτή η κίνηση] θα οδηγήσει σε συνέπειες που θα κλιμακώσουν την κατάσταση στην περιοχή» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Η Συρία καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξουν την επιθετική τους προσέγγιση έναντι της χώρας και να σταματήσουν να παρέχουν υποστήριξη σε κάθε μορφή τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες στοχεύουν τη Συρία και το λαό της» προσθέτει το υπουργείο.

Αργά την Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούσαν πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην ανατολική Συρία

Η συγκεκριμένη επίθεση ήρθε μετά από σειρά πυραυλικών επιθέσεων εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, οι οποίες σημειώθηκαν νωρίτερα τον Φεβρουάριο. Ιρακινοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το Ιράν ήταν πίσω από τις επιθέσεις, ισχυρισμό τον οποίο η Τεχεράνη απέρριψε έντονα.

Σύμφωνα με τους ανώνυμους αξιωματούχους, η αεροπορική επίθεση εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό. Ωστόσο, ο Ιρακινός βουλευτής, Κατάα αλ-Ρικάμπι είπε τότε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, καθώς οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια αποθήκη.