Τρομακτικές εικόνες από τη Δανία δείχνουν «μινκ-ζόμπι» να ξεπηδούν μέσα από τον τάφο «αφού εκατοντάδες εκατομμύρια σφαγιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να σταματήσει η περεταίρω εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα».

Εκατοντάδες σφαγιασμένα ζώα φαινόταν πως έβγαιναν μέσα από τον ομαδικό τους τάφο, στο στρατιωτικό συγκρότημα Holstebro.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν, επιβεβαίωσε το φαινόμενο, το οποίο και περιέγραψε ως απόλυτα φυσικό. «Αέρια δημιουργούνται κατά την αποσύνθεση, με αποτέλεσμα τα κουφάρια των ζώων να πρήζονται και σε εξαιρετικές περιπτώσεις να εξέρχονται του εδάφους»

Τα σφάγια βιζόν «Zombie» επανεμφανίζονται σε χώρο μαζικής ταφής στη Δανία

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως τα νεκρά μινκ περιλούστηκαν με αντιστηπτικό και καλύφτηκαν με ασβέστη προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από τα κουφάρια των ζώων. Ωστόσο, όπως φαίνεται το ένα μέτρο βάθος, στο οποίο θάφτηκαν τα νεκρά ζώα δεν ήταν αρκετό. Παράλληλα, το σημείο της ταφής φυλάσσεται προκειμένου να αποτραπεί η επίσκεψη πολιτών που θα θελήσουν να δουν το σημείο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Βίντεο: Τα μινκ ζόμπι έφεραν ανατριχίλα στη Δανία

Το περιστατικό προκάλεσε σειρά δημοσιευμάτων στη Δανία, με την εφημερίδα National Berlingske να αστειεύεται γράφοντας πως «νεκρά ζόμπι μινκ βγαίνουν από τους τάφους ζητώντας εκδίκηση». Οι αρχές θα επιχειρήσουν να προσθέσουν περισσότερο χώμα πάνω από τους ομαδικούς τάφους.

«Κανένα άλλο περιστατικό της μετάλλαξης που προέρχεται από τα βιζόν και είναι γνωστή ως Cluster 5, δεν έχει εντοπιστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ινστιτούτο που είναι αρμόδιο για τις λοιμώδεις νόσους (SSI) εκτιμά πως αυτή η μετάλλαξη είναι πολύ πιθανό να έχει εξαλειφθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Γεωργίας στη Δανία, ανακοινώνοντας την άρση της πλειονότητας των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στην πληγείσα περιοχή.

Ωστόσο, η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές θανατώσεις μινκ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκτροφέων που διαμαρτυρήθηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους της Κοπεγχάγης.