Δε σταματά τις προκλήσεις η Τουρκία - «Δεν μπορείτε να ξεχάσετε ότι σας ρίξαμε το Αιγαίο» | 4972703 1 scaled

Λάδι στη φωτιά συνεχίζει να ρίχνει η Τουρκία στο ήδη τεταμένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς με μια άκρως προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το βράδυ, κάνει ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι:

«Απορρίπτουμε ως αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας.

Αν η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τη ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, που, σύμφωνα με την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών χωρών, διέπραξε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Τούρκων κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία, όπως έκανε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και αγωνιστή κατά του κατοχικού ελληνικού στρατού, να αφήσει στην άκρη την ουτοπική ιδεολογία και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ως «απάντηση» στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό.


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.