ΔΕΔΑ: Ανέθεσε στην Άκτωρ την Επέκταση και Σύνδεση Δικτύων Χαμηλής Πίεσης

Το έργο Επέκτασης και Σύνδεσης Δικτύων Χαμηλής Πίεσης στην περιοχή της Ξάνθης και της Δράμας, ανέθεσε η 

Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου(ΔΕΔΑ), στην Άκτωρ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελλάτωρ Άρη Ξενόφο.

Το έργο «Επέκταση Χαλύβδινου (19 bar),  Δικτύου Πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar), ύψους 17 εκατ. ευρώ και διάρκειας 30 μηνών, αφορά στη μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης.

Επίσης, αφορά την εγκατάσταση σταθμών διανομής οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν δίκτυο χαμηλής πίεσης, την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar),

την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και, τέλος, την εγκατάσταση μετρητών για τη  διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από Α) τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου και  Β) το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων –Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020.

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα ξεκινήσουν εντός Μαΐου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023. 

Ως ο κατασκευαστικός βραχίονας της Ελλάκτωρ και η μεγαλύτερη θυγατρική της, η Άκτωρ κατέχει ηγετική θέση και διεθνή παρουσία στον τομέα των υποδομών,

 παρέχοντας μεγάλο εύρος διαφοροποιημένων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στις Κατασκευές Έργων Υποδομής, Κτηριακών και Βιομηχανικών Έργων, στα Φωτοβολταϊκά, στις Λατομικές δραστηριότητες, στη Διαχείριση Τεχνικών Εγκαταστάσεων και στη Διαχείριση Έργου.

Μεταξύ των εμβληματικών έργων υποδομής της Άκτωρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνονται η Γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας, το Μουσείο της Ακρόπολης, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Αθήνας στην Ψυττάλεια, η Χρυσή Γραμμή του Μετρό στο Κατάρ, καθώς και τα υπό εξέλιξη έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, κ.α.