Μια νοσοκόμα αρνήτρια του κορωνοϊού που τάσσεται κατά του εμβολίου στο Οχάιο, επιχείρησε να αποδείξει ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 καθιστούν τους ανθρώπους μαγνητικούς, αλλά – μάλλον προσγειώθηκε ανώμαλα.

Η νοσοκόμα Joanna Overholt, η οποία κατέθετε ενώπιον μιας επιτροπής υγείας στο Οχάιο επειδή είχε κάνει δηλώσεις δημοσίως για τους «κινδύνους των εμβολίων κατά του κορωνοϊού», προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το σώμα της για να αποδείξει τα λεγόμενα της.

Spoiler alert: Δεν πήγε καθόλου καλά.

Η Overholt είπε ότι άκουσε κατά τη διάρκεια μεσημεριανού γεύματος ότι τα εμβόλια προκαλούν μαγνητισμό στους ανθρώπους, οπότε αποφάσισε να αποδείξει πώς μια καρφίτσα κι ένα κλειδί θα κολλήσουν πάνω στο σώμα της.

«Εξηγήστε μου πώς συμβαίνει αυτό, εξηγήστε μου γιατί το κλειδί κολλάει στο δέρμα μου. Κολλάει στον λαιμό μου, επίσης», είπε η Overholt. «Αν κάποιος μπορεί να μου το εξηγήσει, θα ήταν καλό», την ώρα που το αλουμινένιο κλειδί έπεφτε από τον λαιμό της μόλις το άφηνε από το χέρι της.

Η θεωρία συνωμοσίας που αφορά τον μαγνητισμό επανήλθε νωρίτερα κατά την ακρόαση μιας γιατρού στην επιτροπή, η οποία κλήθηκε σε απολογία αφού σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, ήταν μαζί με μια ομάδα ανθρώπων, υπεύθυνη για το 65% της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στο διαδίκτυο.

«Είμαι βέβαιη ότι έχετε δει τις φωτογραφίες σε όλο το Διαδίκτυο, ανθρώπων που έχουν κάνει το εμβόλιο και τώρα μαγνητίζονται», δήλωσε η Tenpenny, σύμφωνα με το Columbus Dispatch. «Μπορείτε να βάλετε ένα κλειδί στο μέτωπό τους, κολλάει. Μπορείτε να βάλετε κουτάλια και πιρούνια παντού και να κολλήσουν, γιατί τώρα πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα μεταλλικό στοιχείο στο εμβόλιο».

Αν και οι Overholt και Tenpenny είναι εκπαιδευμένες επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, και οι δύο έκαναν πως δεν ήξεραν την προφανή εξήγηση: ότι το ανθρώπινο σώμα εκκρίνει μια ουσία που ονομάζεται σμήγμα που είναι αρκετά κολλώδης, κρατάει μικρά αντικείμενα – ακόμη και αυτά που δεν είναι μαγνητικά.

Η κωμική προσπάθεια πάντως της νοσοκόμας να πείσει για τα αντίθετα από τα προφανή, κέρδισε το ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου, όχι όμως με τον τρόπο που η ίδια θα επιθυμούσε.