Ενόψει του περάσματος ενός κυκλώνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στο νοτιοανατολικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας.

Ο κυκλώνας Νιβάρ, κατηγορίας 1 (“σοβαρή κυκλωνική καταιγίδα” σε κλίμακα από το 1 έως το 5 στην κατηγοριοποίηση του Tropical Storm Risk) είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, να ρίξει ηλεκτροφόρα καλώδια, να ξεριζώσει δέντρα και να καταστρέψει καλλιέργειες κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής της Ινδίας, ανέφερε η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία (IMD).

“Πάνω από 145.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε 1.516 κατασκηνώσεις βοήθειας σε όλο το κρατίδιο ως μέτρο προφύλαξης”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ρ. Μο. Ουντχαγιακουμπάρ, υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών του Ταμίλ Ναντού.

Ο Ένταπαντι Παλανισβάμι, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, κήρυξε δημόσια αργία τη σημερινή και την αυριανή μέρα για ορισμένες περιοχές, συμβουλεύοντας τους αλιείς να μην βγουν στη θάλασσα και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Περιοχές μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Τσενάι, βίωσαν σήμερα έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ