Δικαιοσύνη: Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που απελάθηκε από την Τουρκία | synora elladas tourkias

Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, απελάθηκε στην Ελλάδα με το αιτιολογικό ότι είχε σχέσεις με τον ISIS, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για 50xρονη με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η οποία συνεκλήθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από την Συρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς. Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα το πρωί, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι απέλασε την εν λόγω γυναίκα, την οποία χαρακτήρισε τζιχαντίστρια. Η απέλαση έγινε στο πλαίσιο της επιστροφής όλων των ξένων τζιχαντιστών στις χώρες καταγωγής τους.