Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται ότι επηρεάστηκε από το γιορτινό πνεύμα των ημερών, αντίθετα συνεχίζει να επιτίθεται ακάθεκτος στην Ελλάδα και μάλιστα μετά το πρωτοχρονιάτικο show που οργάνωσε έκανε και νέες προκλητικές δηλώσεις για το μνημείο της Χριστιανοσύνης στην Κωνσταντινούπολη, την Αγία Σοφία.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια γέφυρας στα ανατολικά της χώρας, λοιπόν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν αντέχουν στην πρόοδο της Τουρκίας. Στην οικονομία, στις επενδύσεις, στη Δημοκρατία, στη δικαιοσύνη και τις ελευθερίες. Βλέπουμε την αντανάκλαση αυτής της νοοτροπίας από το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς για προσευχή μέχρι και τη χρήση της ισλαμικής μαντίλας. Όμως αυτό εμείς το ονομάζουμε «πολιτική έργων»…». 

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Fikri Sağlar και έκανε λόγο για «φασιστική» αντίληψη του κόμματος που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και ηγείται τώρα ο Κεμάλ Κιλισντάρογλου και το κατηγόρησε πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή τονίζοντας πως: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλισντάρογλου.

Επίσης δεν ξέχασε να συνεχίζει την επιθετική ρητορική με αναφορά στην μετατροπή της Αγίας Σοφία σε τζαμί την περασμένη χρονιά λέγοντας πως «είναι το στέμμα του 2020».