Την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζήτησε Θεόδωρος Καράογλου από τις αρχές και τους φορείς της περιοχής, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την πορεία της πανδημίας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ζήτησε από όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επισημαίνοντας πως η μικρή κάμψη που καταγράφεται στα ημερήσια κρούσματα δεν πρέπει να μας παρασύρει τις ημέρες των Χριστουγέννων, ούτε να καλλιεργήσει υπεραισιοδοξία ότι τελειώνουμε με τον κορωνοϊό.

«Είναι μεγάλη η απόσταση που έχουμε να διανύσουμε μέχρι να νικήσουμε την πανδημία. Απαγορεύεται ο εφησυχασμός! Ο ιός εξακολουθεί να είναι πολύ μεταδοτικός και μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός οι μόνοι τρόποι προστασίας είναι η σωστή χρήση της μάσκας, οι αποστάσεις και η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Με λίγα λόγια, για να παραμείνουμε ασφαλείς θα πρέπει να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με εγκράτεια», τόνισε.

Αναφορικά με την οικονομική διάσταση της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Καράογλου συνέστησε σύνεση και υπομονή ώστε «να μην οδηγηθούμε σε αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ακύρωση της εθνικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο διευθυντής της υπ/σης Πληροφορικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Βασίλης Αγγελίδης και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ