Δεν είναι στα Βαλκάνια η Αυστραλία, αγαπημένε Νόλε… | 24379503

Ο Αντώνης Κατσαρός εξηγεί γιατί ο Τζόκοβιτς κάνει καπρίτσια…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών.

Καταπληκτικός αθλητής, με περισσότερα από το συνηθισμένο όπλα στη φαρέτρα του. Μεταξύ αυτών και το μυαλό του.

Τίποτα όμως δεν υπάρχει, για κανέναν άνθρωπο σε αυτό τον κόσμο, που να τον γλιτώνει από τα συμπλέγματά του.

Ούτε οι μεγαλύτεροι ηγέτες στη ιστορία της ανθρωπότητας δεν κατάφεραν να αποφύγουν την αυτό-υπονόμευση, εξαιτίας τους.

Αυτή την ώρα, στην Αυστραλία, εκτυλίσσεται μία ιστορία που ξεφτιλίζει τον τεράστιο αθλητή Τζόκοβιτς. Τον εκθέτει οριστικά και αμετάκλητα. Εκείνος δεν το καταλαβαίνει και το υφίσταται.

Για να τα λέμε λοιπόν όπως είναι, κανείς δεν τον κάλεσε στη Μελβούρνη, ούτε του είχε δώσει εγγυήσεις ότι μπορεί να αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Εκείνος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αναστάτωσε τον κόσμο ολόκληρο.

Έως και διπλωματικό επεισόδιο κατάφερε να προκαλέσει μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας!

Οι Αυστραλοί ασφαλώς και θα τον ήθελαν, για να μη χάσουν έσοδα από τους χορηγούς, τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις από την τηλεθέαση.

Η διοργάνωση είναι άλλη με και χωρίς τον Τζόκοβιτς και επειδή το γνωρίζει, συμπεριφέρεται με καπρίτσια μικρού παιδιού.  

Δίνοντας την εντύπωση ότι τον νοιάζει περισσότερο το πείσμα για το πείσμα, παρά η αγωνιστική πτυχή του όλου ζητήματος.

Νόμιζε πως οι αρχές της Μελβούρνης θα έκαναν τα στραβά μάτια για χάρη του.

Επειδή είναι αυτός.

Επειδή είναι ο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, γιατί είναι νέος πρωταγωνιστής ατομικού αθλήματος (όλα έχουν τη σημασία τους) και  πνευματώδης πολυεκατομμυριούχος, αλλά και επειδή ακόμη και ο πρωθυπουργός της Σερβίας δεν διστάζει να συμπεριφέρεται σαν υπάλληλός του.

Επειδή έξω από το ξενοδοχείο που κρατείται στη Μελβούρνη, δεκάδες άνθρωποι φωνάζουν συνθήματα, κρατάνε πλακάτ και χορεύουν, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

Επειδή ιερέας από την τοπική σερβική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ζήτησε να τον επισκεφθεί, αλλά οι αρχές αρνήθηκαν, επικαλούμενες τα περιοριστικά μέτρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και αρκετούς που σίγουρα θα έχει ακόμη στο μυαλό του, θεωρούσε βέβαιο ότι θα αγωνιστεί.

Τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει η παραμονή του στην Αυστραλία. Οι δικηγόροι του θα κληθούν να αποδείξουν εάν ο πελάτης τους δικαιούται να εξαιρεθεί από την αυστηρή νομοθεσία που έχει επιβληθεί για την είσοδο στη χώρα λόγω της πανδημίας, ή θα απελαθεί.

Σύμφωνα με το Sky News, η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς θα προσκομίσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι νόσησε από κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου του 2021.
Εφόσον ευσταθεί αυτό το επιχείρημα, τότε θα έπρεπε να έχει τεθεί σε καραντίνα από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα. Ωστόσο, αναρτήσεις στα social media αποδεικνύουν ότι ο Σέρβος τενίστας στις 17 Δεκεμβρίου παρέστη σε εκδηλώσεις με αρκετό κόσμο και φωτογραφήθηκε με θαυμαστές του.

Μετά από όλα αυτά ο Τζόκοβιτς τον κορωνοϊό τον θεωρεί μία απλή έως και υποδεέστερη λεπτομέρεια. Πως δεν μπορεί να το νικήσει, ούτε αυτός, όπως κανένας τενίστας στα κορτ.

Όμως εκεί, στην Αυστραλία αγαπημένε Νόλε, δεν είναι Βαλκάνια…