Δένδιας: Διπλή τηλεφωνική επικοινωνία με ΥΠΕΞ Λιθουανίας και Τιχανόφσκαγια

Σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών με τους εκπροσώπους των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου είχε σήμερα ο Νίκος Δένδιας. Σκοπός του Υπουργού Εξωτερικών ήταν να τους ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για το θέμα.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας το σαββατοκύριακο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να συγκληθεί άμεσα στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ενώ το ΚΙΝΑΛ είχε προτείνει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Αύριο στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλλες με τον ον νέο υψηλό εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell), διάδοχο της Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να εστιασθούν στις τρέχουσες προκλήσεις της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ελληνική αντιπροσωπεία.