Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες για εργασία, οικονομία και τουρισμό ανακοινώνει, σήμερα το απόγευμα στις 18:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Το σχέδιο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά, σε παρουσίαση που θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σύνολο των μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα φτάσει τα 24 δις ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, προβλέπεται μείωση της προκαταβολής φόρου και νέος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής που θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Επίσης θα περιλαμβάνεται και η επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 40% και τον Ιούνιο, ενώ ανάλογη επέκταση ενός μήνα θα δοθεί και στην επιδότηση για την αναστολή εργασίας.

Η στήριξη του τουρισμού

Ο πρωθυπουργός θα κάνει και ιδιαίτερη αναφορά για την τόνωση του τουρισμού.Μάλιστα το ένα σκέλος του σχεδίου θα αφορά την προσέλκυση τουριστών και το δεύτερο την οικονομική στήριξη του κλάδου. Συγκεκριμένα πέρα των μειώσεων στον ΦΠΑ, για να γίνουν ανταγωνιστικά τα τουριστικά πακέτα έχουν σχεδιαστεί και προγράμματα τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού. Παράλληλα η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την επιτυχία της Ελλάδας στη αντιμετώπιση του ιού ως ευκαιρία τόνωσης του τουρισμού, δείχνοντας πως αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό.