Πριν από μερικές μέρες, ο σύζυγός της Ρουθ Ντοντσγοθόρθ, Τζόναθαν Γουίγκναλ, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για την μεταξύ τους δικαστική διαμάχη.

Η Ρουθ Ντόντσγουορθ είναι διάσημη Βρετανίδα παρουσιάστρια με χρόνια καριέρα στο ITV Channel, και βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή This Morning των Φίλιπ Σκόφιλντ και Ροσέλ Χιουμς, για να περιγράψει σημεία από τη βιαιότητα που υπέστη σε αυτά τα 18 χρόνια γάμου, με την ίδια και τα παιδιά της να γίνονται μάρτυρες του φόβου που ήθελε να απλώσει στο σπίτι τους ο σύζυγός της.

Όπως εξηγεί, όλα πήραν το δρόμο τους χάρη στην προειδοποίηση ενός φίλου της, ενώ τώρα πια αισθάνεται πως ήταν προς όφελος της που τελικά η ιστορία της δημοσιοποιήθηκε, ενώ ήταν κάτι για το οποίο δεν ένιωθε τότε έτοιμη να συμβεί.

«Ήμουν παντρεμένη μαζί του 18 χρόνια. Στην αρχή λες δικαιολογίες στον εαυτό σου, προσπαθείς να συγχωρήσεις και φοράς ένα ψεύτικο χαμόγελο και συνεχίζεις. Η κατάσταση έφτασε στο χείριστο σημείο πριν από δύο χρόνια. Ήταν μια εβδομάδα που μου τηλεφωνούσε ακατάπαυστα κάθε μέρα, ενώ εγώ ήμουν στη δουλειά. Εκείνη την ημέρα είχε αρχίσει να πίνει από πολύ πρωί και μου τηλεφώνησαν τα παιδιά μου να μην πάω σπίτι γιατί θα με σκότωνε.

Για μένα εκεί ήταν το σημείο μηδέν. Αν είχα πάει στο σπίτι μου, αυτή τη στιγμή δε θα βρισκόμουν εδώ υπό οποιαδήποτε μορφή. Έπρεπε να εμπιστευτώ το συμβάν σε κάποιον άλλον για να μου πει “αν δεν πάρεις εσύ τηλέφωνο την αστυνομία, θα το κάνω εγώ”».

Η σοκαριστική περιγραφή της Ρουθ δε σταματάει εδώ, αφού ο άντρας της πλήρωνε τα παιδιά τους για να ελέγχουν το κινητό της, είχε βάλει συσκευή ανίχνευσης στο αυτοκίνητο της, ενώ τα βράδια την ξυπνούσε από τον ύπνο με χαστούκια αν δεν είχε ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις της σε αυτά που τη ρωτούσε.