Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη ένα διάσημο μοντέλο από την Ουκρανία, ονόματι Ντάρια Κίριλιουκ στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα σε ένα μπιτς μπαρ του Μόμο Μπιτς στο Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο.

View this post on Instagram

I don’t wanna keep quiet and tell the story what happened to me, my boyfriend and our group. We were attacked by the security of Momo Beach( Çeşme, Turkey). Four girls were punched on the face (including me) and the guys were badly hurt. We gave police detailed reports. We should not turn a blind eye to what happened and stop #stoptheviolenceagainstwomen Sessiz kalmak istemiyorum ve hikayemi bana, erkek arkadaşım ve grubumuza ne olduğunu anlatmak istiyorum. Momo Plajı'nın (Çeşme, Türkiye) güvenliği bize saldırdı. Dört kız (ben dahil) yüzüne yumruk atıldı ve çocuklar kötü yaralandı. Polise ayrıntılı raporlar verdik. Olanlara kör bir göz çevirip durmamalıyız #stoptheviolenceagainstwomen #metoo @momodalyan @milliyetcomtr @hurriyetkelebek @hurriyetcomtr @sabah @takvim Я не хочу молчать и рассказывать историю, что случилось со мной, моим парнем и нашей группой. На нас напала служба безопасности пляжа Момо (Чешме, Турция). Четыре девушки были избиты по лицу (включая меня), и парни сильно пострадали. Мы дали полиции подробные отчеты. Мы не должны закрывать глаза на то, что произошло! #challengeaccepted

A post shared by Daria Kyryliuk (@dariakyryliuk) on

Το τοπ μόντελ της Ουκρανίας βρέθηκε εκεί για διακοπές με το σύντροφό της και καταγγέλλει πως ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους άνδρες της ασφάλειας του μαγαζιού. ‘Οπως τόνισε στην καταγγελία, ήταν με το σύντροφο και την παρέα της και ένας άνδρας της ασφάλειας της επιτέθηκε με βιαιότητα.

«Μας επιτέθηκαν άντρες της ασφάλειας στο Momo Beach. Τέσσερις κοπέλες ξυλοκοπήθηκαν στο πρόσωπο, μέσα σε αυτές και εγώ και οι συνοδοί μας το ίδιο. Δώσαμε στην αστυνομία αναλυτικές καταθέσεις. Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για όσα έγιναν», έγραψε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ποστάροντας ταυτόχρονα και το πρόσωπό της γεμάτο αίματα από τον ξυλοδαρμό. Στο δε hashtag  επισήμανε: «Σταματήστε τη βία κατά των γυναικών».

Από τη δική του πλευρά ο ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και ΤουρισμούΜεχμέτ Νουρί Ερσόι, τοποθετήθηκε για το συμβάν στο Twitter λέγοντας: «Καταδικάζω την άσχημη επίθεση της Παρασκευής στο Τσεσμέ, κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί σε μια τουριστική περιοχή και ειδικά ενάντια σε μια γυναίκα».

Άραγε το ειδικά σε μία τουριστική περιοχή τί σημαίνει; Πως αλλού είναι αποδεκτό;

Και ενώ λοιπόν συνέβη αυτό το περιστατικό, οι Αρχές διενεργούν ανακρίσεις και διατηρούν επιφυλάξεις όχι για τον αναμφισβήτητο ξυλοδαρμό, αλλά για το ποιος τον προκάλεσε. Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του μπιτς μπαρ έδωσαν στην αστυνομία πλάνα από τις κάμερες του μαγαζιού στα οποία φαίνεται μέρος της επίθεσης κατά του μοντέλου. Με βάση αυτά λοιπόν, ισχυρίζονται ότι ο δράστης για τον ξυλοδαρμό της κοπέλας είναι ο σύντροφός της. 

Η ίδια απάντησε πως αυτό που ισχυρίζονται οι Αρχές «είναι τρελό, πρώτα τους έδειραν και τώρα τα ρίχνουν σε εκείνον. Τα ονόματα εκείνων που με χτύπησαν είναι Μιράκ και Ντάντα, δώστε στην δημοσιότητα τα πλάνα από τις κάμερες, ο φίλος μου προσπαθούσε να με βοηθήσει, έπαθα κρίση πανικού!»

Η ανάρτηση του μοντέλου έχει διχάσει τους χρήστες των social, με κάποιους να ζητούν στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της και πολλούς να την στηρίζουν ποστάροντας μηνύματα κατά τη βία ενάντια στις γυναίκες.