Διασώσεις και συλλήψεις αλλοδαπών ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής | ναυτιλίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε γνωστή τη διάσωση αλλοδαπών, καθώς και τη σύλληψη αλλοδαπού χειριστή λέμβου στη Μυτιλήνη, καθώς και τον εντοπισμό αλλοδαπών και συλλήψεις αλλοδαπών χειριστών σε Μήθυμνα και Μυτιλήνη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στο Βόλο – Εντοπισμοί αλλοδαπών και συλλήψεις αλλοδαπών χειριστών σε Μήθυμνα και Μυτιλήνη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΘΕΡΜΗΣ” ν. Λέσβου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους δύναμης FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ» Ν.Π. 11061, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο προς Σκόπελο -Γλώσσα -Σκιάθο -Βόλο, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών προσέγγισης στην προβλήτα πρόσδεσης εντός του κεντρικού λιμένα Βόλου παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα και αποβίβασε τους 83 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΡΑΤΩ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το εν λόγω πλοίο είχε επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο προς Β. Σποράδες, το οποίο θα παραμείνει ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Στον εντοπισμό σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή “ΝΕΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στον εντοπισμό εξήντα (60) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή “ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.