1981-2021: 40 χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πάει ο Παλιός ο Χρόνος… Φέτος δεν ακούσαμε τις χαρούμενες φωνές των παιδιών να τραγουδούν τα κάλαντα. Ούτε τα Χριστούγεννα ούτε την Πρωτοχρονιά. Πόσο μας έλειψαν… Μαζί με τη ζεστή αγκαλιά των αγαπημένων μου, ήταν αυτά που που έλειψαν, που με στεναχώρησαν περισσότερο φέτος.

Ας είναι. Χρονιά ήταν και πέρασε. Νέος χρόνος ανατέλλει. Υπήρξαν και δυσκολότερα – χειρότερα χρόνια για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 1922, 1940 – 1949. Διδαχτήκαμε πολλά το 2020.

Πρώτον, πως το «Εμείς» προηγείται του «Εγώ». Η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας στην πανδημία θα είναι πάντα το πιο ισχυρό, το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο. Κρατάμε αποστάσεις λόγω αλληλεγγύης και αγάπης. 

Όλοι οι Έλληνες πέρασαν και περνούν δύσκολα. Δυσκολότερα ακόμη οι φτωχότεροι συμπολίτες μας, η μεσαία τάξη. Ιδιαίτερα οι έμποροι, οι καταστηματάρχες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και στην Εστίαση. Ο κορμός της ελληνικής Οικονομίας. Δύσκολη εξίσωση έχει να λύσει η κυβέρνηση το 2021. Δύσκολο και δύσβατο το έργο της. Για να επανέλθει σιγά σιγά η χώρα στην κανονικότητα πρέπει να γίνουν πολλά.

Πρώτα, να καταλάβουμε πως είναι εθνικό χρέος να εμβολιασθούμε. 

Να συμβάλουμε, έτσι, αποτελεσματικά στη σταδιακή αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στην Οικονομία ακολούθως, οι διορθωτικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μαζί με κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα είναι τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση.

Απέδειξε πως και ξέρει, και θέλει, και μπορεί. Αλλά δεν φθάνουν μόνο οι ενισχύσεις – επιδόματα.

Και είμαι βέβαιος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα βρουν τις λύσεις. Θα είναι βαρύς ο χειμώνας αλλά και η άνοιξη που έρχονται. Γι’ αυτό περισσεύει η οξυμένη και χωρίς μέτρο στείρα πολιτική αντιπαράθεση. Πρέπει να το δει η αξιωματική αντιπολίτευση. Πολλά έχει να κερδίσει από την υπεύθυνη στάση της. 

Με την ευκαιρία πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που έδωσαν τη μάχη στα νοσοκομεία μας ενάντια στον κορωνοϊό, που έσωσαν και σώζουν καθημερινά χιλιάδες ζωές.

Ναι, θα είναι καλύτερο το 2021. Και το ελπίζω, και το πιστεύω.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.