ΗΠΑ: Αποφασίζει το δικαστήριο για τον Τζόρτζ Φλόιντ - Αθώος δήλωσε ο Ντέρεκ Σόβιν

«Αν είχα πάρει το χαρτονόμισμα, όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί», με αυτή την ατάκα ο 19χρονος ταμίας που είχε κατηγορήσει τον Φλόιντ για το πλαστό χαρτονόμισμα, ολοκλήρωσε την κατάθεση του ως μάρτυρας στη δίκη του αστυνομικού, Ντέρεκ Σοβί.

Την μοιραία μέρα ο Αφροαμερικανός ταμίας δούλευε στο παντοπωλείo Cup Food, όταν τον επισκέφτηκε ο Φλόιντ και αγοράζοντας ένα πακέτο τσιγάρα του έδωσε το 20ρικο.

«Είδα μια μπλε μπογιά (…) το θεώρησα παράξενο και σκέφτηκα ότι ήταν πλαστό», είπε ο 19χρονος, που έδειχνε εμφανώς νευρικός στο έδρανο του μάρτυρα. Στο κατάστημα, αν ο ταμίας δεχτεί ένα πλαστό χαρτονόμισμα, το ποσό αφαιρείται από τον μισθό του.

Ο Μάρτιν το πήρε, αλλά «αφού το σκέφθηκε» μίλησε με τον υπεύθυνο του παντοπωλείου που τον διέταξε να ζητήσει από τον Φλόιντ να επιστρέψει στο κατάστημα.

Ο 40χρονος βρισκόταν σε ένα σταθμευμένο όχημα, μπροστά στο κατάστημα, μαζί με φίλους του και ο νεαρός υπάλληλος, μαζί με συναδέλφους του, βγήκαν για να του μιλήσουν.

Δεν κατάφεραν όμως να τον πείσουν και ένας από τους άλλους υπαλλήλους κάλεσε τελικά την αστυνομία. Η συνέχεια είναι γνωστή: ο Αφροαμερικανός βρέθηκε δεμένος με χειροπέδες, πεσμένος στο έδαφος, με τον αστυνομικό γονατισμένο στον λαιμό του.