Ο Πέτρος Κωνσταντινέας μίλησε για πιέσεις που είχε δεχθεί ως πρώην διαιτητής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι του είχαν πει για τον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός: «Κοίταξε τι θα κάνεις, στο παιχνίδι πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός».

Το επίμαχο παιχνίδι συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που εξετάζονται από το δικαστήριο και είχε λήξει με 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο μάρτυρας είπε επίσης πως κ. Κουρίδης σε εκείνη την συνομιλία τους, του είχε αναφέρει πως ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Άρης Σταθόπουλος -Μεσσήνιος- δεν γνώριζε πως βρισκόταν στο νομό. Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι του έκανε εντύπωση η φράση αυτή του κ. Κουρίδη και ότι είχε αναρωτηθεί αφενός τον λόγο που του το ανέφερε και αφετέρου “πως γίνεται να μην το ήξερε ο κ. Σταθόπουλος αφού οι δυο τους ήταν κολλητοί” . Όπως κατέθεσε, είχε απαντήσει στον κ. Κουρίδη ότι “δεν γίνονται αυτά”.

Ο κ. Κωνσταντινέας κατέθεσε πως δεν ξέρει αν ο κ. Κουρίδης ενήργησε τότε από μόνος του ή αν είχε δεχθεί τηλεφώνημα από παράγοντα. Ανέφερε επίσης πως εκείνη την χρονική στιγμή, βαθμολογικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ήταν μαζί. Την επομένη, κατά τον μάρτυρα, επικοινώνησε μαζί του και ο κ. Σταθόπουλος ο οποίος του είπε πως «πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός» και ότι ο ίδιος του είχε απαντήσει ότι πρόκειται «να παίξω εκείνο που θα δω». Ο κ. Κωνσταντινέας κατέθεσε πως η απάντηση του συνομιλητή του ήταν «Πέτρο πρόσεχε».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στον φόβο για την οικογένειά του που ένιωθε μετά το ματς και όσα ακολούθησαν, με την τιμωρία του, με σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων αλλά κυρίως με επίθεση με πέτρες που είχε δεχθεί στην επιχείρηση του .

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης ο οποίος αναφερόμενος στην λίστα διαιτητών που καταρτίστηκε το 2012, αφού τόνισε ότι δεν έχει ιδίαν αντίληψη, είπε πως οι διαιτητές είναι τα θύματα της υπόθεσης και πως πάντα «φταίνε οι διαιτητές και οι αντίπαλοι». Είπε επίσης πως και σήμερα «που έχουν το var θα γίνουμε αιτία να απαξιωθεί διεθνώς το σύστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ