Οι Αυστραλοί δείχνουν την έξοδο στον Τζόκοβιτς

Ανατροπή στην υπόθεση του Σέρβου τενίστα

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, με τον ίδιο να παραμένει σε ξενοδοχεία καραντίνας στην Αυστραλία, μετά την ακύρωσή της βίζας του και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν τελικά θα λάβει μέρος στο φημισμένο τουρνουά.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του διάσημου τενίστα λένε ότι ο ίδιος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και επομένως δεν είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί, λόγω του πιστοποιητικού νόσησης.

Τα σχετικά έγγραφα του δικαστικού φακέλου βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών της χώρας, σύμφωνα με το Sky News.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «προσβλήθηκε από κορωνοϊό τον περασμένο μήνα, αλλά δεν παρουσίαζε συμπτώματα και είχε γραπτή άδεια από το τμήμα μετανάστευσης της Αυστραλίας, προτού ταξιδέψει στη χώρα, με ιατρική εξαίρεση από τους κανόνες εμβολιασμού του».

Επίσης, στην κατάθεση αναφέρεται ότι ο τενίστας είχε το πρώτο θετικό τεστ στις 16 Δεκεμβρίου 2021, αλλά 14 ημέρες αργότερα «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα, τις τελευταίες 72 ώρες».

Σύμφωνα με το Reuters, την 1η Ιανουαρίου, ο αθλητής έλαβε «ένα έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο τον ενημέρωνε ότι οι απαντήσεις του υποδεικνύουν ότι πληροί τις προϋποθέσεις για άφιξη χωρίς καραντίνα στην Αυστραλία».