Ο δικηγόρος Μανώλης Ροδουσάκης, συνήγορος του 37χρονου ηθοποιού φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση βιασμού του Δημήτρη Άνθη, μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Έλα Χαμογέλα» και ξεκαθάρισε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση και γιατί o εντολέας του δεν θα καταθέσει μήνυση στο φερόμενο ως θύμα.

Στην Σίσσυ Χρηστίδου και το Open έδωσε αρχικά συνέντευξη ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό 37χρονο σήμερα ηθοποιό, ο οποίος σύμφωνα με τον Άνθη ήταν το δεύτερο πρόσωπο στην καταγγελία του Νίκου Σ. κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού είπε το πρωί του Σαββάτου (27/2) στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταδικάσει ήδη τον πελάτη μου σε αυτό το πρώιμο στάδιο. Κρατάω ένα αρχείο με αυτούς που αναφέρονται σε βάρος του εντολέα μου και αυτό θα μας απασχολήσει σε μεταγενέστερο στάδιο. Αυτές οι τοποθετήσεις έχουν καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι απόφαση του εντολέα μου να μην καταθέσει μήνυση, αυτό μου έχει μεταφέρει. Αναλύσαμε μαζί τη συνέντευξη την οποία έχει δώσει (ο Άνθης) σε εσάς και προκύπτει ότι είναι ένα παιδί που έχει υποστεί πολλά στο παρελθόν του, σε καμία περίπτωση από τον εντολέα μου. Μόλις προχωρήσει η ποινική διαδικασία και με το καλό αθωωθεί ο εντολέας μου, και ο κύριος Άνθης τον αποκαταστήσει δημοσίως, από κει και πέρα δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε άλλη αξίωση από εμάς». 

Αναφορικά με το κίνητρο για αυτήν την αποκάλυψη του Δημήτρη Άνθη, που είναι ένας άνθρωπος εκτός χώρου και κατήγγελλε τον βιασμό του σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο δικηγόρος απάντησε: «Το κίνητρο του συγκεκριμένου δεν με απασχολεί. Με απασχολεί τι θα πει η δικαιοσύνη για την αλήθεια και η απόφαση. Όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη τότε θα συζητήσουμε και το κίνητρο. Εχουμε στην Ελλάδα χιλιάδες μηνύσεις και σε κάθε χώρα του κόσμου. Τι σημαίνει αυτό ότι όποιος μηνύει έχει αυτόματα και δίκιο; Κάποιος μπορεί να βγει να καταγγείλει το οτιδήποτε για τον οποιονδήποτε. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως συνήγορος υπεράσπισης είναι να συνεκτιμήσω τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου και να τα παρουσιάσω με τέτοιο τρόπο στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές – σε αυτή τη φάση και αργότερα αν χρειαστεί στις ανακριτικές αρχές – για να υπερασπίσω τον εντολέα μου. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ εγώ να υπεισέλθω ως δικηγόρος στο θέμα του κινήτρου».