Δήλωση απίστευτου θράσους από Ακάρ: «Να γίνει διαμοιρασμός πόρων και πλούτου στο Αιγαίο» | hulusi akar 1

Τραβάνε το… σχοινί οι Τούρκοι μετά και την επικύρωση του συμφώνου με τη Λιβυή. Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε χωρίς καμία περιστροφή, πως ο χώρος του Αιγαίου, της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου και κατ΄ επέκταση οι πόροι και ο πλούτος του πρέπει να διαμοιραστούν δίκαια.

Ο Υπουργός Άμυνας της Άγκυρας δεν έκανε τίποτε άλλο ουσιαστικά από το να επαναλάβει ουσιαστικά τις αξιώσεις των γειτόνων, οι οποίες κατά καιρούς έχουν εκφρατσεί είτε επίσημα είτε ανεπίσημα. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να προσθέσει, ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δεν αποτελεί απειλή για άλλες χώρες, ούτε παραβιάζει τα δικαιώματα τους.

Αναλυτικά:

«Η συμφωνία με την Λιβύη δεν αποτελεί απειλή σε άλλες χώρες, ούτε και παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων χωρών. Πρόκειται για μια συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων χωρών. Παράλληλα με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, συνεχίζονται με αποφασιστικότητά και οι ενέργειες στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων στο Αιγαίο.

Το ευκολότερο που μπορεί να γίνει στο θέμα αυτό είναι η δίκαιη διανομή κάθε πόρου και πλούτου που βρίσκεται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε μια αντίθετη απόφαση. Δεν μπορεί να επιβιώσει καμία απόφαση η οποία δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι δική μας υπόθεση και δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε».